Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου των χωρών του Νότου - Συνάντηση Τσίπρα και με Rajoy

Ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου των χωρών του Νότου - Συνάντηση Τσίπρα και με Rajoy
Στη Σύνοδο της Λισαβόνας αναμένεται να διατυπωθεί ένα κάλεσμα προς την Ε.Ε. για μετατόπιση από τις πολιτικές λιτότητας
Ξεκινούν οι εργασίες της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, στη Λισαβόνα μετά την άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μπελέμ.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Antonio Costa υποδέχτηκε πριν από λίγο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία, οι ηγέτες θα έχουν γεύμα εργασίας και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις.
Με τη συνάντηση της Λισαβόνας ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Γαλλίας F. Hollande, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Paolo Gentiloni και ο πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat αποσκοπούν στο να συντονίσουν και να επεξεργαστούν περαιτέρω τις θέσεις τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στα μέτωπα της οικονομίας, της ασφάλειας και του προσφυγικού.
Κάλεσμα για μετατόπιση από τις πολιτικές λιτότητας
Στη Σύνοδο της Λισαβόνας αναμένεται να διατυπωθεί ένα κάλεσμα προς την Ε.Ε. για μετατόπιση από τις πολιτικές λιτότητας σε πολιτικές που αφορούν στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στην τόνωση της απασχόλησης, αλλά και στον διαμοιρασμό των βαρών και της ευθύνης σε όλα τα κράτη-μέλη σε ό,τι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Ενδεικτική είναι και η δήλωση, την περασμένη Τρίτη, του οικοδεσπότη της Συνόδου, του Antonio Costa, ότι μπροστά στην άνοδο «του εθνικισμού, του προστατευτισμού, του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας», η Ε.Ε. «έχει ανάγκη από έναν νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και σύγκλισης».

Συνάντηση Τσίπρα με Αναστασιάδη και Rajoy

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη αλλά και τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης