Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με τη διαπραγμάτευση

Φίλης: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με τη διαπραγμάτευση
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει και σε μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες
«Η στήριξη στο έργο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τη θέση μου στη Βουλή αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος είναι δεδομένη και εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία», δηλώνει σε συνέντευξή του  στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ματαιοπονούν, λοιπόν, διάφοροι καλοθελητές όταν αποδίδουν σε κίνητρα "εσωτερικής αντιπολίτευσης" τη διατύπωση των απόψεών μου.
Ούτε πρόκειται να καταργηθεί ο δημοκρατικός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της παρερμηνείας των απόψεων από τα ΜΜΕ».
Ακόμη, τονίζει ότι «η συμφωνία πρέπει να κλείσει άμεσα εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις, ώστε τα ελληνικά ομόλογα να μπουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και με την κοινωνία όρθια».
Υπογραμμίζει δε, πως «η κυβέρνηση δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με τη διαπραγμάτευση, όσο αναγκαίο κι αν είναι να κλείσει σύντομα.
Πρέπει να προχωρήσει ακόμη και σε μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες για κρίσιμα λαϊκά προβλήματα όπως οι 100 δόσεις, η ανασύσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ανασυγκρότηση στον χώρο της υγείας και η μεταρρύθμιση στην παιδεία, που πρέπει να τεθεί εκτός μνημονίου.
Η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρότερα με το προσφυγικό».
Περαιτέρω, ο κ. Φίλης αναφορικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, τόνισε «δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν… δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα.
Πρέπει, όμως, να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις».
Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, δηλώνει ότι «έγινε αναγκαστικά για συγκυριακούς και όχι για στρατηγικούς λόγους…
Η αντίθεση (μνημόνιο -αντιμνημόνιο) πλέον ξεθωριάζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης