Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η συμφωνία της 7ης Απριλίου στο Eurogroup ανοίγει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο

Κουτσούμπας: Η συμφωνία της 7ης Απριλίου στο Eurogroup ανοίγει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Την θέση ότι η συμφωνία της 7ης Απριλίου στο Eurogroup της Μάλτας ανοίγει τον δρόμο για 4ο μνημόνιο διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είχε αποφασίσει να τα δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο».
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κουτσούμπας εκτίμησε πως θα έρθουν σκληρά μέτρα για τον λαό ενώ αναφερόμενος στην καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι αυτή οφείλεται στη διαχείριση του προβλήματος, εκ μέρους της κυβέρνησης όχι ως επικοινωνιακής τακτικής, αλλά στην προσπάθειά της να πάει τα αντιλαϊκά μέτρα πιο πίσω.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφερόμενος στα αντίμετρα, τα χαρακτήρισε «έπεα πτερόεντα», σημειώνοντας ότι τα αντισταθμιστικά αυτά μέτρα είναι επίσης υπέρ του κεφαλαίου, ενώ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των φαινομένων της ακραίας φτώχειας, τόνισε ότι ουσιαστικά θα «πληρώνουν οι φτωχοί για τους φτωχότερους».
Όσον αφορά το θέμα του χρέους, ο κ.Κουτσούμπας έκανε λόγο για «προπαγανδιστικά τερτίπια».
«Το χρέος δεν είναι του ελληνικού λαού διότι δεν το δημιούργησε αυτός.
Το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και όσοι κατείχαν και κατέχουν τον πλούτο της χώρας στα χέρια τους» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε τον λαό να μην μπει στο «τριπάκι» της κυβέρνησης ότι η ρύθμιση του χρέους θα ελαφρύνει τα δεινά του και τόνισε ότι η απάντηση είναι διαγραφή του χρέους μαζί με άλλη δέσμη μέτρων.
Ερωτηθείς τι αντίκτυπο θα είχε μια τέτοια κίνηση, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι ο αντίκτυπος θα ήταν αποδέσμευση από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν γίνεται απλά».
«Απαιτείται κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου, των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός, εν ολίγοις μια νέα κοινωνική οργάνωση» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.
«Όταν η εργατική τάξη λάβει την απόφαση να πάρει την εξουσία και να αναπτύξει έτσι την οικονομία, τότε θα μπορέσει να έλθει οικονομική ανάπτυξη προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.
Έξοδος από το ευρώ χωρίς ριζικές αλλαγές και εργατική λαϊκή εξουσία είναι «τίποτα» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια διαπραγματευτική «Εθνική Ελλάδος» ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μέσα στον λαό ο οποίος πρέπει να οικοδομήσει την Κοινωνική Συμμαχία του η οποία θα στρέφεται εναντίον των αντιλαϊκών πολιτικών.
«Εθνική Ελλάδος με συνεννόηση κορυφών δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να γίνει.
Ακόμα και όταν έγινε συγκυριακά δεν οδήγησε πουθενά και εκ του αποτελέσματος δεν έφερε τίποτα ριζικά διαφορετικό για τον λαό» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση είναι μεγάλη και επέρριψε τεράστιες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προσδοκίες που καλλιέργησε στον λαό και τα ψέματα που είπε.
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε κάλπες το πιθανότερο το 2018, με δεύτερο ενδεχόμενο το φθινόπωρο, εκτός εάν συμβεί κάποιο «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις, επιταχύνοντας τις εξελίξεις ως το καλοκαίρι.
Σε ό,τι αφορά την πορεία του ΚΚΕ μετά το 20ό Συνέδριο, είπε ότι βασικό καθήκον του Κόμματος είναι το πέρασμα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η ανάπτυξη της Κοινωνικής Συμμαχίας και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλους τους τομείς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης