Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας κάνει τη βρώμικη δουλειά των δανειστών – Κυβερνητική προπαγάνδα τα αντίμετρα

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας κάνει τη βρώμικη δουλειά των δανειστών – Κυβερνητική προπαγάνδα τα αντίμετρα
Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν είναι 4ο μνημόνιο, είναι μνημόνιο στην τετάρτη είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Την θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τη βρώμικη δουλειά των δανειστών διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, εκτός από το άρθρο 71 που αφορά την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων.
«Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν είναι απλώς ένα ακόμα μνημόνιο, το τέταρτο στη σειρά.
Λόγω της σκληρότητας των μέτρων είναι μνημόνιο στην τετάρτη.
Τα συγκεκριμένα μέτρα καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας του λαού και πλήττουν βάναυσα κυρίως τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κουτσούμπας.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα σκόπιμα προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι η εφαρμογή των μέτρων έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2019-2020, καθώς, όπως είπε, «πολλά από αυτά θα εφαρμοστούν άμεσα και μάλιστα κάποια θα έχουν και αναδρομική ισχύ από το 2016».
«Ιδιαίτερα στο «μέτωπο» των εργασιακών οι αλλαγές θα είναι τραγικές για τους εργαζομένους» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε  «θρασύτατο» τον πρωθυπουργό για τη δήλωση του ότι ο κόσμος δεν αντιδρά στα μέτρα.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ απέδωσε στην απογοήτευση του λαού το γεγονός ότι οι αντιδράσεις δεν είναι πιο δυναμικές, ενώ τόνισε ότι ο αγώνας θα πρέπει να είναι διαρκής και ότι δεν αποτελούν λύση οι ακραίες αντιδράσεις.
Όσον αφορά τα αντίμετρα, ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι αποτελούν μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας και ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί έστω κι ένα μέτρο από αυτά που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως αντίμετρα.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι δεν είναι κομμουνιστής από τη στιγμή που έχει απεμπολήσει ιδέες και ιδανικά της Αριστεράς, ενώ υποστήριξε ότι προσπαθεί να πάρει «ένσημα αριστεροσύνης» και κάνει τη βρώμικη δουλειά των δανειστών.
Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο στη Βουλή από βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά του Ν. Δένδια, ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκι του συστήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης