Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναδάκης: Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση - Μια συνολική λύση βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο

Βερναδάκης: Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση - Μια συνολική λύση βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο
"Δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα και κανένα πρόσχημα στους εταίρους ώστε να μην τηρήσουν τις συμφωνίες", αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης
«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αυτό είναι σίγουρο», διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά  «παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα μικρές δυνάμεις στους κύκλους των δανειστών που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κυβερνητικές προσπάθειες στην Ελλάδα, μια συνολική λύση βρίσκεται πλέον σε πολύ ώριμο στάδιο».
Υπογραμμίζει δε, πως «εμείς πάντως δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα και κανένα πρόσχημα στους εταίρους ώστε να μην τηρήσουν τις συμφωνίες.
Και αυτή μας η στάση αποτελεί ένα επιπλέον λόγο για τον οποίον έχουν αναπτυχθεί κυρίως μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ σοβαρές αντιθέσεις».
Διευκρινίζει ότι «οι σχέσεις αυτές δεν είναι «θέμα μπέσας».
Οι αντιθέσεις που έχουν προκύψει, τόσο από τη δική μας μεριά όσο και μεταξύ των δανειστών, είναι αντιθέσεις ιδεολογίας και αντιθέσεις στρατηγικής για την Ευρώπη και την οικονομικο-πολιτική της αρχιτεκτονική.
Εμείς από τη μεριά μας έχουμε προτείνει ένα καθαρό σχέδιο εξόδου που στον πυρήνα του έχει τη δυνατότητα για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.
 Και το σχέδιο αυτό έχει πια την υποστήριξη της μεγαλύτερης μερίδας των συνομιλητών μας.
Αυτή ακριβώς η σχέση εμπιστοσύνης είναι που θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες».
Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αναφέρει μετά τα Υπουργεία Παιδείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, σειρά παίρνουν τα επόμενα Υπουργεία και μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα δώσει βάρος στη συνεργασία του με το Υπουργείο Υγείας.
«Η μεγάλη μάχη σε νομοθετικό επίπεδο για την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκεί που οι αντιδράσεις του εγχώριου συστήματος διαπλοκής δείχνουν να κορυφώνονται. Αταλάντευτη γραμμή της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, με ανοιχτά μεταπτυχιακά σε όλους και όλες και επαναφορά των δημοκρατικών συμμετοχικών συλλειτουργιών της εκπαιδευτικής κοινότητας.το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός προγραμματίζει επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ενώ σε νομοθετικό επίπεδο το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κυβερνητικού ενδιαφέροντος», προσθέτει ο κ. Βερναδάκης.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση σιγά-σιγά ανακάμπτει στο επίπεδο της εικόνας της», στο θέμα των συμβασιούχων ειδικότερα, προαναγγέλλει νομοθετική πρωτοβουλία που θα « επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια», ενώ σημειώνει ότι αύριο Δευτέρα στην Καλαμαριά θα γίνει μια πρώτη παρουσίαση του σχεδίου παραχώρησης του στρατοπέδου «Κόδρα» σε δημόσια χρήση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης