Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έχει πέσει σε κάθε παγίδα του κ. Schaeuble

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έχει πέσει σε κάθε παγίδα του κ. Schaeuble
Ερωτηθείς για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι ««τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού δεν πρέπει να τις παίρνουμε τοις μετρητοίς»
«Η κυβέρνηση έχει πέσει σε κάθε παγίδα του κ. Schaeuble τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τις επόμενες εκλογές», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο.
«'Ηλπιζε να πάρει κάτι για το χρέος αλλά δε θα πάρει τίποτα περισσότερο από μια διατύπωση και αυτό χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη φορά», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης, ενώ ερωτηθείς για τους κυβερνητικούς χειρισμούς τόνισε ότι «τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού δεν πρέπει να τις παίρνουμε τοις μετρητοίς, οι δηλώσεις του περί γραβάτας ήταν ένα παιχνίδι χειραγώγησης των βουλευτών του ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν με ήσυχη συνείδηση το νομοσχέδιο της συμφωνίας».
Aναφερόμενος στα τρία λάθη της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά:
-Έκανε θανάσιμο λάθος με τον χρονισμό -όπως πολλοί είχαμε προειδοποιήσει- να φέρει τις διαπραγματεύσεις μέσα στις προεκλογικές εκστρατείες άλλων χωρών.
-Δεύτερο λάθος, η απώλεια της εμπιστοσύνης μετά τον Δεκέμβριο 2016 με το φιλοδώρημα στους συνταξιούχους χωρίς συνεννόηση.
Τα καψόνια που της κάνουν με τις λεκτικές διορθώσεις νομοσχεδίων που έχει ήδη ψηφίσει είναι ουσιαστικά αντίποινα για την αθέτηση των συμφωνηθέντων.
-Τρίτο λάθος, η συνεχής αλλαγή της ιστορίας που προσπαθεί να πουλήσει στον ελληνικό λαό.
Στην πραγματικότητα είναι ο Δούρειος Ίππος των ξένων.
Τώρα η κυβέρνηση μας λέει ότι σημασία έχει η ανάπτυξη και όχι το χρέος.
Αυτό όμως είναι το παιχνίδι του κ. Schaeuble, ο οποίος ήθελε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα μόνο για να παρθούν περισσότερα μέτρα.
Αναφερόμενος στην τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «στις ΗΠΑ υπάρχει ενδιαφέρον να βρεθεί μια λύση για την κρίση στη χώρα μας που θα συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι μεσοπρόθεσμο και όχι άμεσο για το ερχόμενο Eurogroup».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης