Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Κρίσιμη η έξοδος στις αγορές - Όταν γίνει, πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη και ζυγισμένη

Τζανακόπουλος: Κρίσιμη η έξοδος στις αγορές - Όταν γίνει, πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη και ζυγισμένη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει την έξοδο στις αγορές για να δομήσει νέο πολιτικό επιχείρημα
Μια ιδιαίτερα αινιγματική δήλωση σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων έκανε σήμερα (18/7/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τη στιγμή που τα σχετικά σενάρια, ενώ αυτό που επικρατεί -επί του παρόντος τουλάχιστον- είναι η έκδοση ομολόγου την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Κόκκινο και αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, ο κ. Τζανακόπουλος χρησιμοποίησε τη φράση «όταν γίνει».
«Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η έξοδος στις αγορές.
Όταν γίνει να είναι πλήρως προετοιμασμένη και ζυγισμένη, ώστε να οδηγήσει στη βέλτιστη δυνατή θέση της χώρας, αλλά και να αποτελεί και τη βέλτιστη δυνατή κίνηση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα.
Επομένως, η απόφαση της κυβέρνησης δεν εξαρτάται ούτε από τις συμβουλές των οικονομολόγων, ούτε από τις φημολογίες των δημοσιολόγων και των δημοσιογράφων, ούτε από παραινέσεις οποιουδήποτε γενικώς ασχολείται με τα ζητήματα αυτά.
Εμείς, θα πάρουμε την απόφαση για την έξοδο στις αγορές, όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο και υπάρχει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο.
Διότι, ξέρετε, ότι βασικό μας μέλημα είναι να προετοιμάσουμε το έδαφος για τον επόμενο χρόνο, για την περίοδο μετά το καλοκαίρι του 2018» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει την έξοδο για να δομήσει νέο πολιτικό επιχείρημα.
«Δεν μας απασχολεί σε καμία περίπτωση ούτε το επικοινωνιακό, ούτε ο επικοινωνιακός αντίκτυπος που μπορεί να έχει μια έξοδος αυτή τη στιγμή, ούτε θα χρησιμοποιήσουμε την έξοδο για να δομήσουμε πολιτικό επιχείρημα.
Επομένως, θα κρίνουμε με βάση την εικόνα των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τις προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, και πρέπει να σας πω, ότι παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις στις αγορές χρήματος για να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να πάρουμε αυτή την απόφαση και να προχωρήσουμε σε έξοδο στις αγορές» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης