Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Δρομολογημένη η έξοδος από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018

Δραγασάκης: Δρομολογημένη η έξοδος από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018
Προχωρούμε με αποφασιστικότητα, δεν μπορεί τίποτα να ανακόψει ή να εκτρέψει την πορεία αυτή είπε ο κ.Δραγασάκης
Την θέση ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια και από τη σκληρή επιτροπεία είναι δρομολογημένη για τον Αύγουστο του 2018 και ότι τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει ή να εκτρέψει αυτήν την πορεία διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.
"Προχωρούμε με αποφασιστικότητα και ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει να έχουμε κλείσει όλες τις εκκρεμότητες αρκετά νωρίτερα" είπε ο κ.Δραγασάκης μιλώντας χθες στο διεθνές συνέδριο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που πραγματοποιείται στην Πάτρα.
"Στις συνθήκες που διαμορφώνονται, προτεραιότητα τώρα αποκτά ο σχεδιασμός της μεταμνημονιακής Ελλάδας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, χωρίς τις παθογένειες και τα λάθη του παρελθόντος.
αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι τα συσσωρευμένα προβλήματα και τα πολλαπλά τραύματα στο κοινωνικό σώμα.
Πρέπει να εντοπίσουμε τις δυνατότητες και να τις αξιοποιήσουμε οργανωμένα για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να μειώσουμε δραστικά την ανεργία και να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες που στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων έχουν επικίνδυνα διευρυνθεί" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
"Μετά την οδυνηρή εμπειρία της κρίσης και της επιτροπείας δεν δικαιούμαστε να μιλάμε για ανάπτυξη, γενικώς, αορίστως, και με νεφελώδη τρόπο, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη που επιδιώκουμε δεν θα είναι ληστρική, αλλά θα σέβεται τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, θα είναι δηλαδή βιώσιμη ανάπτυξη.
Δεν θα είναι ανάπτυξη που διευρύνει τις ανισότητες, αλλά θα έχει κοινωνικές δεσμεύσεις και θα υπηρετεί κοινωνικούς στόχους, με πρώτο μεταξύ αυτών τη μείωση της ανεργίας, θα είναι, δηλαδή δίκαιη ανάπτυξη.
Δεν θα είναι κερδοσκοπική «φούσκα», αλλά θα είναι πραγματική και διατηρήσιμη ανάπτυξη" υπογράμμισε ο κ.Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να θέσουμε τους όρους της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης πάνω στους οποίους θα θεμελιώσουμε το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης".
Αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα ο κ.Δραγασάκης είπε ότι "δεν μπορούμε να υμνούμε γενικά την επιχειρηματικότητα, συγχέοντας αδιακρίτως ευκαιριακές, κερδοσκοπικές δραστηριότητες, ακόμη και παραβατικές πρακτικές, με κοινωνικά υπεύθυνες μορφές επιχειρηματικότητας, που συνεργάζονται και καινοτομούν, επενδύουν στην έρευνα και το ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες και αναζητούν νέες αγορές".
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης