Τελευταία Νέα
Πολιτική

Prorata: Μειώνει την ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 34% η ΝΔ, στο 26% ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυνητική εκλογική επιρροή

tags :
Prorata: Μειώνει την ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 34% η ΝΔ, στο 26% ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυνητική εκλογική επιρροή
Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, από 10 μονάδες που ήταν σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Prorata τον Σεπτέμβριο του 2017
Μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη δυνητική εκλογική επιρροή καταγράφει δημοσκόπηση της Prorata, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων την περίοδο 29 -31 Ιανουαρίου του 2018 η ΝΔ λαμβάνει το 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ στη δυνητική εκλογική επιρροή, δηλαδή σε όσους δηλώνουν πιθανότητα άνω του 50% να ψηφίσουν το κάθε κόμμα.
Βάσει της μέτρησης, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8 μονάδες, όταν στην τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρείας το Σεπτέμβριο του 2017 η διαφορά ήταν στις 10 μονάδες (34% για τη ΝΔ, 24% για το ΣΥΡΙΖΑ).
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 14% και ακολουθούν ΚΚΕ με 12%, Χρυσή Αυγή με 10%, Ένωση Κεντρώων με 9%, ΛΑΕ με 6%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% ενώ το ίδιο ποσοστό (5%) λαμβάνει και η Πλεύση Ελευθερίας.



Πάντως, η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκφράζει την απογοήτευση του από τα πολιτικά κόμματα και διατυπώνει αισθήματα φόβου, οργής και απαισιοδοξίας για τη συνολική και προσωπική τους οικονομική κατάσταση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έξι στους δέκα ερωτώμενους αμφισβητούν το αφήγημα του τέλους της δημοσιονομικής επιτήρησης και δηλώνουν ότι δεν θα έδιναν ακόμα μία ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μη βγει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης