Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Κυβερνητική σκευωρία» η υπόθεση Novartis υποστηρίζει η ΝΔ - «Βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού» απαντά η κυβέρνηση

tags :
«Κυβερνητική σκευωρία» η υπόθεση Novartis υποστηρίζει η ΝΔ - «Βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού» απαντά η κυβέρνηση
Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια αποδεικνύεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis
Αμείωτη συνεχίζεται η μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Novartis, με την ανταλλαγή ανακοινώσεων και δηλώσεων να μην έχει… τελειωμό, ενώ δεν λείπουν και ορισμένοι αρκετά επιθετικοί χαρακτηρισμοί και από τις δύο πλευρές.
Η διαρροή της δικογραφίας στα ΜΜΕ ήταν αρκετή για να δημιουργήσει εκ νέου εκρηκτικό κλίμα, με τους εμπλεκόμενους να συνεχίζουν να κατηγορούν την κυβέρνηση για σκευωρία και «κατασκευασμένο σκάνδαλο», αρνούμενοι, φυσικά, ότι είχαν οποιαδήποτε παράνομη επαφή με την εταιρεία.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται περισσότερο «μαζεμένη» σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε ο όλος θόρυβος για την υπόθεση, με τους αρμόδιους υπουργούς να τονίζουν ότι κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα των μαρτύρων.
Περισσότερο επιθετικός όλων εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι πρόκειται για σκευωρία την οποία έχουν «στήσει οι Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος και Πολάκης».
Για απίστευτες γελοιότητες έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προτίμησε να «απαντήσει» μέσω συνεργατών του, υποστηρίζοντας –όπως και ο κ. Γεωργιάδης – ότι πρόκειται για σκευωρία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι απόλυτα σαθρές, ενώ οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αρνήθηκε ότι έχει και ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.
Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ως επιβεβαίωση  πανικού χαρακτηρίζουν τις αναφορές σε «πολωνoποίηση», σκευωρίες και κουκουλοφόρους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis.
«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών,» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Προσθέτουν δε, οι ίδιες πηγές, πως «το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Αβραμόπουλος: Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο

Πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τη υπόθεση Novartis.
Για θέμα των εμβολίων ανέφερε πως δεν ζημιώθηκε καθόλου το Δημόσιο και πως ζήτημα για τα εμβόλια δεν υπήρξε.
«Πέρασαν 10 χρόνια, πήραμε τα εύσημα της Ε.Ε. και του ΠΟΥ και είμαι υπερήφανος που κατάφερα να θωρακίσω τη χώρα την εποχή εκείνη μπροστά από μια μεγάλη απειλή και θυμηθείτε ότι ολόκληρος ο κόσμος είχε κινητοποιηθεί.
Δεν κατάλαβα, δηλαδή εγώ προκάλεσα ή η κυβέρνησή μας την παγκόσμια κινητοποίηση;
Τον ΠΟΥ, την Ε.Ε.;
Αυτά είναι όλα παραμύθια, δεν στέκουν πουθενά, γι’ αυτό είπα ότι είναι διάτρητη η δικογραφία και γι’ αυτό είπα ότι θα αποκαλυφθούν όλα αυτά τα πράγματα στη σειρά τους» ανέφερε.
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από διακομματική επιτροπή της Βουλής.
 «Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια βδομάδα μετά δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιό Aids.
Ταράχθηκε η κυβέρνηση.
Λίγο καιρό πριν είχε πέσει η κυβέρνηση Φαμπιούς στη Γαλλία.
Και τότε είπα στους συνεργάτες μου στο υπουργείο: «Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχει ο Έλληνας ασφαλές αίμα;».
«Μοριακό έλεγχο».
«Γιατί δεν έχουμε;.
«Γιατί δεν έχουμε ακόμα εγκαταστήσει».
«Ωραία, να εγκαταστήσουμε».
Αλλά έρχονται και μου λένε: «πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό».
«Πολύ ωραία».
«Ο διαγωνισμός όμως θα στοιχίσει πολλά».
«Δεν έχει σημασία, προέχει η υγεία των πολιτών».
Και τότε, τι έκανα;
Αυτό αποκαλύπτω τώρα.
Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας, κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, ή το υπουργείο Ανάπτυξης που είχε την αρμοδιότητα, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος, με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις της προχωρήσαμε.
Αυτό που σας αποκάλυψα τώρα δείχνει την κενότητα.
Και θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν, όχι να παίρνουν ως σίγουρα όλα αυτά που τους λένε οι περίεργοι τύποι, οι οποίοι προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους. Και σήμερα όλος ο δημόσιος βίος του τόπου διασύρεται, διότι όλοι οι άλλοι συνάδελφοί μου που αυτή τη στιγμή υπόκεινται αυτή την επίθεση, τα ίδια αντιμετωπίζουν.
Εικασίες είναι.
Έχετε δει εσείς να καταρτίζεται δικογραφία με εικασίες;
Πού το βλέπετε αυτό;
Αυτό δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί το κράτος δικαίου.» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Συνεργάτες Σαμαρά: Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας ρεπορτάζ για έγγραφο του FBI στη δικογραφία με αναφορά και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για «σκευωρία» και «γελοιότητα» της κυβέρνησης και για «διατεταγμένη μεθόδευση».
Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ δηλώνουν:
«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά.
Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού.
Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς.
Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά.
Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό.
Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει.
Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»

Γεωργιάδης: Την υπόθεση Novartis την έστησε ο Τσίπρας με συγγραφέα τον Παπαγγελόπουλο

"Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος που εχει στήσει την υπόθεση Novartis, με συγγραφέα τον κ. Παπαγγελόπουλο" ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους τόνισε πως "ο σκοπός της ζωής μου είναι να κλείσω αυτούς τους σκευωρούς στη φυλακή.
Διαβάζω τις καταθέσεις και οι καταθέσεις είναι αστείες".
Παράλληλα ανέφερε πως "από τα αρχεία που έχω του ΕΟΠΥΥ όταν ήμουν υπουργός, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καταβολή 65 εκατ. στη Novartis.
Το 2013 η εταιρεία πήρε 130 εκατ. και το 2016 138 εκατ. ευρώ.
Η μεγαλύτερη πληρωμή σε έναν μήνα Δεκέμβριο του 2013 ήταν 20 εκατ. ευρώ.
Δεν είμαι σε θέση να σας πω μετά βεβαιότητας ποιος είναι ο ρόλος της κυρίας Τουλουπάκη στην ιστορία.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος το έστησε λάθος το όλο θέμα και στο τέλος θα λογαριαστούμε.
Από τη στιγμή που δεν έχω κάνει καμία εξυπηρέτηση στη Novartis, γιατί να με πληρώσει;
Επειδή είμαι ωραίος;
Με τον κ. Πολάκη η Novartis έχει αυξήσει το μερίδιο της αγοράς της στην Ελλάδα".
Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της εισαγγελέος κ. Τουλουπάκη τονίζοντας πως "αυτό που ζει η ελληνική δημοκρατία είναι εξευτελισμός. Η τιμή και η υπόληψή μου παίζεται γιατί κάποιος ψευδομάρτυρας έχει στηθεί.
Δεν είμαι χαζός, δεν είμαι και Τσίπρας.
Όλη η έκθεση του FBI δεν έχει το όνομα κανενός πολιτικού.
Ως Άδωνις Γεωργιάδης θέλω να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει όλα μου τα συνταγματικά δικαιώματα. Πιστεύω ότι το έκανε με κυβερνητική απόφαση".

Στουρνάρας (ΤτΕ): Δεν με αγγίζουν οι σαθρές κατηγορίες για την υπόθεση Novartis

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό», αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας και υπογραμμίζει ότι έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις».

Αναλυτικά η δήλωση του Διοικητή:

«Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου.
Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο.
Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί.
Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου.
Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας.   
Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975.
Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!
Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.

Χατζηνικολάου: Έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να κινηθούν νομικά

Την έντονη αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου προκάλεσαν οι φήμες περί εμπλοκής του στην υπόθεση της Novartis.
«Ο κ. Φρουζής λέει ότι συναντήθηκε μαζί μου.
Η μόνη περίπτωση αυτό να συνέβη είναι αν με επισκέφθηκε στη Realnews, στο γραφείο μου, παρουσία συναδέλφων δημοσιογράφων, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών για ενημέρωση για τα αιτήματα τους.
Προσωπική συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ» διευκρινίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου.
«Έχω ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να κινηθούν νομικά εναντίον του προστατευόμενου μάρτυρα που επιχείρησε να με λασπώσει!
Δεν έχω ανάγκη άλλης απόδειξης από τη στάση της Realnews στο συγκεκριμένο θέμα!
Δείτε τα δημοσιεύματα μας πριν από ένα χρόνο» προσθέτει ο Νίκος Χατζηνικολάου, παραθέτοντας τα δημοσιεύματα των εφημερίδων Realnews και Αγορά.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης