Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ προειδοποιεί: H υπόθεση Novartis θα είναι φιάσκο και η πολιτική ταφόπλακα του Τσίπρα

tags :
Η ΝΔ προειδοποιεί: H υπόθεση Novartis θα είναι φιάσκο και η πολιτική ταφόπλακα του Τσίπρα
Η  κυβέρνηση άνοιξε άρον-άρον και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία την υπόθεση Novartis προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα
«Ναι στην Προανακριτική Επιτροπή αλλά χωρίς τις κουκούλες», δηλώνει η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Novartis.  
Στην Πειραιώς εκκλήθησαν επιφανείς νομικοί προκειμένου να κάνουν δίωρο σεμινάριο στα στελέχη που θα κληθούν να υπερασπιστούν την γραμμή του κόμματος.
Το νομικό, διαδικαστικό σκέλος για τη ΝΔ, συνδέεται με το πολιτικό.
Έτσι θεωρούν ότι η κυβέρνηση άνοιξε άρον-άρον και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία την υπόθεση Novartis προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα και να αποστρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από το Σκοπιανό.
Έτσι όμως υπέπεσε σε παρατυπίες που κλονίζουν την αξιοπιστία της υπόθεσης.
Η ΝΔ ενώ από θέση αρχής δηλώνει ότι επιθυμεί Προανακριτική για να έλθουν όλα στο φως εντούτοις αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης. Επικεντρώνει στο ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι «φαιδρές».
Το βασίζει στο ότι ο χαρακτηρισμός τους δεν είχε τον ουσιώδη τύπο της επικύρωσης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στέλεχος της ΝΔ λέει: «δεν είχε την τυπική έγκριση γιατί κάποιοι ήθελαν να υποβάλλουν στους μάρτυρες τι να πουν, οι δε εισαγγελείς δέχονται τις πιέσεις της κυβέρνησης».
Με αυτό τον τρόπο στοιχειωθετούν «την σκευωρία προκειμένου ο κ. Τσίπρας να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους».
Συμπληρωματικά αναφέρουν ότι η υπόθεση δεν θα αποδώσει τίποτε στην Προανακριτική γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενισχύουν τις καταθέσεις των «δήθεν προστατευμόμενων μαρτύρων».
Εκτιμούν περαιτέρω ότι ούτε από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα που διερευνά η τακτική δικαιοσύνη θα υπάρξουν τεκμήρια και ότι εν τέλει η όλη υπόθεση θα εξελιχθεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση που θα αποτελέσει και την ταφόπλακα του κ. Τσίπρα.
Πάντως στο εσωτερικό του κόμματος περισσότερο δείχνει να αγωνιά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρά ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε και συνάντηση σε κοινή θέα με την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη.
"Ακόμη κι αν προκύψει πολιτική ευθύνη για τον Αντώση Σαμαρά, ο Κυριάκος δεν έχει πρόβλημα, ίσως είναι και ευκαιρία να ξεφύγει από το ασφυκτικό αγκάλιασμα του πρώην προέδρου", λέει στέλεχος περί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η αντίδραση των καραμανλικών ίσως είναι ευκαιρία για να υποβιβάσει τον Άδωνη Γεωργιάδη μέσω του οποίου διάφοροι κύκλοι "απειλούν" ότι θα δημιουργηθεί νέο κόμμα στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος και θα μειώσει τη ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης