Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Θα ψηφίσουμε τη συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής – Αμφιβάλλω αν θα περάσει

Λεβέντης: Θα ψηφίσουμε τη συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής – Αμφιβάλλω αν θα περάσει
Να μην αλλάξει η ρύθμιση για την εκλογή του ΠτΔ – Αν βγει από το λαό πάμε σε δυαρχία και ανωμαλία είπε ο κ.Λεβέντης
Υπέρ της συνταγματικής κατοχύρωσης της απλής αναλογικής και της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο οποίος πάντως εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα περάσει από τη Βουλή λόγω της στάσης του Κινήματος Αλλαγής.
«Θα πάρουμε μέρος στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά με πρόθεση να συζητήσουμε τα ουσιαστικά.
Το σημαντικό είναι στις προμήθειες μεγάλου ύψους και στις αναθέσεις δημόσιων έργων άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ να μετέχει εισαγγελικός λειτουργός μέσω κλήρωσης.
Αν ίσχυε αυτό δεν θα υπήρχε ούτε Τσοχατζόπουλος, ούτε Παπαντωνίου» υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Λεβέντης.
«Θα ψηφίσουμε τη συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, είναι δώρο προς τη δημοκρατία, αλλά αμφιβάλλω αν θα περάσει, αφού το ΚΙΝΑΛ συμπλέει με τη ΝΔ και την ενισχυμένη αναλογική.
Λένε ότι έχουν συμφωνήσει ο Μητσοτάκης με τη Γεννηματά να κάνουν μαζί κυβέρνηση και το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουν θα είναι για να γλιτώσουν από τα δάνειά τους» υπογράμμισε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος τάχθηκε κατά της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.
Όπως είπε δεν πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα ρύθμιση διότι «αν βγει από το λαό ο πρόεδρος, πάμε σε δυαρχία και ανωμαλία».
Ερωτηθείς για την υπόθεση Παπαντωνίου ο κ.Λεβέντης τόνισε ότι «θεωρεί τον Κ. Σημίτη έντιμο και σοβαρό αλλά είχε γύρω του ένα περιβάλλον βρωμερό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης