Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν είμαι στο πλευρό του Τσίπρα αλλά ούτε και του Μητσοτάκη – Δοκιμασία οι ευρωεκλογές

Θεοδωράκης: Δεν είμαι στο πλευρό του Τσίπρα αλλά ούτε και του Μητσοτάκη – Δοκιμασία οι ευρωεκλογές
Υπάρχει ένας κόσμος στην κοινωνία που είναι «κρυφοποτάμι» αλλά δεν το φωνάζει είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι δεν είναι στο πλευρό ούτε του Τσίπρα ούτε του Μητσοτάκη διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος  Θεοδωράκης, ο οποίος χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές μεγάλη δοκιμασία για το Ποτάμι.
«Οι εικόνες πολλές φορές δίνουν λάθος μηνύματα.
Και εγώ δεν ήθελα να δώσω ένα λάθος μήνυμα» είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ.Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην απουσία του από την χθεσινή εκδήλωση των ευρωσοσιαλιστών.
«Το να εμφανιστώ με τον κ. Τσίπρα στην ίδια εκδήλωση θα ήταν μια ψεύτικη εικόνα.
Εγώ δεν είμαι στο πλευρό του κ.Τσίπρα, όπως δεν είμαι και στο πλευρό του κ.Μητσοτάκη» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι είναι μια μεγάλη δοκιμασία για το Ποτάμι, αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που έχουν θετική στάση απέναντι στο Κίνημα και μπορούν να κρατήσουν ζωντανή μια εναλλακτική λύση για τη χώρα.
«Υπάρχει ένας κόσμος που είναι κρυφοποτάμι στην κοινωνία αλλά δεν το φωνάζει διότι το Ποτάμι δεν έχει αναπτύξει τον κομματικό του πατριωτισμό» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ερωτηθείς γιατί ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, είπε πως «αυτή είναι η περηφάνια μας».
«Το ότι την ίδια βδομάδα εμείς είπαμε ‘’όχι’’ στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και ταυτόχρονα είπαμε ‘’ναι’’ στη Συμφωνία γιατί τη θεωρούσαμε πατριωτικά ωφέλιμη» είπε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως δεν πρέπει να μετράμε τα πράγματα μόνο με ένα συναισθηματισμό αλλά με βάση τις επιλογές που οδηγούν στο μέλλον.
«Εγώ θα επιμείνω ότι η απόφαση να αλλάξουμε το όνομα της γειτονικής χώρας από Μακεδονία – όπως την έλεγαν σε όλο τον κόσμο – σε Βόρεια Μακεδονία θα είναι τελικά μία επωφελής πατριωτική λύση» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, εφόσον είναι η επόμενη κυβέρνηση, ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι έχει συγκεκριμένη πρόταση και ότι είναι η δύναμη που θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα μέσα από τη δημόσια διοίκηση.
«Το Ποτάμι, είναι αθώο του αίματος καθώς δεν μετέχει στο κομματικό κράτος και είναι απέναντι στα πολιτικά κονκλάβια στις υπηρεσίες.
Κάτι που δεν μπορούν να δεχτούν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης