Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλογήρου για υπόθεση Novartis: Οι επιθέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα

Καλογήρου για υπόθεση Novartis: Οι επιθέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα
Η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι αλά καρτ υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Την θέση ότι οι επιθέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς για την υπόθεση της Novartis δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Καλογήρου, απαντώντας στο ζήτημα που τέθηκε για τη χειραγώγηση των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis, επισήμανε ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν απαρτίζεται από ένα εισαγγελέα, αλλά από πολλούς (συνολικά είναι επτά) και εποπτεύεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Απαντώντας ο κ. Καλογήρου στο επιχείρημα ότι κατά την αρχική διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας η υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα, επισήμανε ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δικογραφίας ήταν αρκετά για να παρέχουν την πεποίθηση και την εντύπωση ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα.
Ο κ.Καλογήρου υποστήριξε ότι η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι «αλά καρτ», ενώ αναφορικά με το ποια από τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας θα τεθούν ή όχι στο αρχείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μόνο από τους εισαγγελείς διαφθοράς μπορεί να δοθεί η απάντηση, τονίζοντας ότι η υπόθεση της Novartis έχει διαχωριστεί από τους εισαγγελείς κατά χρονικές περιόδους και οι καταθέσεις των μαρτύρων ελέγχονται και συνδέονται και με άλλα στοιχεία όπως είναι το πόρισμα αρμόδιας Αρχής, κ.λπ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης