Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Ο Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για ΠτΔ

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Ο Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για ΠτΔ
Στις 15/1 ο νέος εκλογικός νόμος στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Τη θέση ότι την ερχόμενη Τετάρτη 15/1 θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm και ερωτηθείς για τη διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ».
«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς, για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο».
«Το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί.
Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους που θα εκφράζει την ενότητα του ένθους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας» τόνισε ο κ.Γεραπετρίτης.
Κληθείς να τοποθετηθεί και για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης».
« Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο αυτό γίνεται κακούργημα.
Τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης