Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βλάσης: Στην Αθήνα στις 18:00 το Άγιο Φως - Δεν θα διανεμηθεί ούτε σε ναούς, ούτε σε πιστούς

Βλάσης: Στην Αθήνα στις 18:00 το Άγιο Φως - Δεν θα διανεμηθεί ούτε σε ναούς, ούτε σε πιστούς
Tο 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί απευθείας και θα φυλαχθεί στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην Πλάκα, χωρίς να διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς
Το απόγευμα, περίπου στις 18:00, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το 'Αγιο Φως, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, ο οποίος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν θα διανεμηθεί σε ναούς και πιστούς, καθώς πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο κ. Βλάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι «η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το 'Αγιο Φως με τη λαμπρότητα και τις τιμές που του αρμόζουν».
Όπως είπε, «καταφέραμε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών με τις ισραηλινές αρχές να έρθει το 'Αγιο Φως κανονικά».
Κάνοντας αναφορά στη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι από την Ελλάδα θα μεταβούν στο Ισραήλ με αεροπλάνο της Aegean μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός, μαζί με έναν βοηθό του.
Πρόσθεσε ότι μόλις φθάσουν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός θα παραλάβει στα σκαλιά του αεροπλάνου το 'Αγιο Φως από τον Έλληνα πρόξενο στα Ιεροσόλυμα, τον κ. Σοφιανόπουλο, ο οποίος θα το μεταφέρει από τον Πανάγιο Τάφο με αυτοκίνητο του ελληνικού προξενείου, ενδεχομένως με κάποια συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας.
Κατόπιν, το αεροσκάφος θα αναχωρήσει για το Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα το υποδεχθούν σε μια λιτή υποδοχή ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ο ίδιος και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
Συνολικά στην υποδοχή του Αγίου Φωτός θα παραβρεθούν με την μπάντα και το άγημα, 17 άτομα.
Από το αεροδρόμιο το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί απευθείας και θα φυλαχθεί στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην Πλάκα, χωρίς να διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.
Τέλος, ο κ. Βλάσης εξέφρασε την ευχή του χρόνου τέτοιο καιρό να μπορέσει η ελληνική αποστολή να βρίσκεται κανονικά στα Ιεροσόλυμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης