Πολιτική

ΜέΡΑ25 για διερευνητικές: Χωρίς εθνική στρατηγική και κόκκινες γραμμές με την Τουρκία

ΜέΡΑ25 για διερευνητικές: Χωρίς εθνική στρατηγική και κόκκινες γραμμές με την Τουρκία
Το σχόλιο του ΜέΡΑ25 για τις διερευνητικές επαφές

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όπως ακριβώς είχε προβλέψει το ΜέΡΑ25, σέρνεται σε διμερείς διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον, οι οποίες στην πράξη θα οδηγήσουν σε νέες εντάσεις, είτε λόγω των αιτημάτων που ήδη θέτει η Τουρκία, είτε λόγω της διακοπής των συνομιλιών», αναφέρει το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του για τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ακόμα δεν υφίσταται εθνική στρατηγική και σαφώς οριοθετημένες κόκκινες γραμμές, ή αν αυτή υπάρχει έχει ναυαγήσει».
«Μόνο μέσα από την πρόταση του ΜέΡΑ25 για Διεθνή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της Αθήνας αποκλειστικά για τα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους λαούς της περιοχής που δεν θα αποσκοπεί στο μοίρασμα των τρυπανιών των πολυεθνικών στις θάλασσες μας και δεν θα οδηγεί μέσα από το "ναι σε όλα" στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, στην ενδοτικότητα και τις εθνικιστικές κραυγές που είναι το προοίμιο της», σημειώνει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης