Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Σύρου, καταγγέλλουμε προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την ΟΝΕΞ

ΜέΡΑ25: Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Σύρου,  καταγγέλλουμε προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την ΟΝΕΞ
Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πολιτική δίωξη εναντίον του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου
Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την πολιτική δίωξη εναντίον του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, την απόπειρα φίμωσης των κατοίκων της Σύρου και την ποινικοποίηση της αγωνίας τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καθώς και για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών νόμων».
Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 επιδόθηκε στο ΔΣ του ΠΠΠΣ, αγωγή από τις ανώνυμες εταιρίες «ΟΝΕΧ (ΟΝΕΞ) Ελληνικά Ναυπηγεία Σύρου AE» και «ΟΝΕΧ Neorion Shipyards AE», με την οποία μεταξύ άλλων διεκδικούν από το ΠΠΠΣ ως αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό του 1.000.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση, ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.
Προσθέτει ότι ως αιτία της αγωγής αναφέρεται η πρωτοβουλία του ΠΠΠΣ να αναζητήσει στο πλαίσιο των νόμιμων αρμοδιοτήτων του τα αίτια και τους υπεύθυνους για τη διά γυμνού οφθαλμού ορατή ρύπανση στο λιμάνι της Ερμούπολης, σε συνέχεια της μελέτης της Aegean Rebreath, βάσει της οποίας στον πυθμένα του λιμανιού εντοπίστηκαν βαρέα τοξικά μέταλλα σε συγκέντρωση πενταπλάσια των ανώτατων αποδεκτών ορίων.

Διενέργεια μελέτης από το ΕΛΚΕΘΕ

Με αφορμή αυτή τη μελέτη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης έχουν προαναγγείλει τη διενέργεια μελέτης σε συνεργασία με το αρμόδιο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει ότι «ο παραλογισμός της διεκδίκησης του εξωφρενικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, που ισοδυναμεί με επιδίωξη οικονομικής εξόντωσης ενός νεοσύστατου Περιβαλλοντικού Συλλόγου και των πολιτών που συμμετέχουν σ' αυτό».
Για τους λόγους αυτούς, το ΜέΡΑ25 στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Σύρου, «καταγγέλλοντας τις εκφοβιστικές και εκβιαστικές ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και να συγκαλύψουν πιθανές ευθύνες της εταιρίας για επιβάρυνση της δημόσιας υγείας, ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, καθώς και καταστρατήγησης της σχετικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης