Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Έρχονται παρεμβάσεις στο μέτωπο της πανδημίας που θα ελέγχουν την κινητικότητα

Γεραπετρίτης: Έρχονται παρεμβάσεις στο μέτωπο της πανδημίας που θα ελέγχουν την κινητικότητα
Γεραπετρίτης για Δρίτσα: Θέλω μέσα μου βαθιά να πιστεύω ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος
Σχετικά Άρθρα

Για παρεμβάσεις στο μέτωπο κατά της πανδημίας που όπως τόνισε «θα ελέγχουν την κινητικότητα», έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Παράλληλα αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφουντίνα τόνισε πως το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού πως δεν μπορεί να τον υποδεχθεί.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε ότι την ώρα αυτή «δίνουμε μάχη με το χρόνο», γι’ αυτό όπως σημείωσε η έκκλησή του είναι «να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κοινωνία».Ταυτοχρόνως, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, σε ό,τι αφορά εν πρώτοις τις προτάσεις του για την Υγεία:
«Δεν έκανε καμία απολύτως πρόσληψη, δεν έκανε καμία αύξηση ΜΕΘ», ανέφερε κάνοντας λόγο για «όψιμους τιμητές».Καταλογίζοντας δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση «όνειρο ανατροπής του πολιτικού σκηνικού» μέσω της εφήμερης αξιοποίησης γεγονότων της επικαιρότητας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα πάει με τον Κουφοντίνα, αν χρειασθεί να πάει, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα».
Ενώ στο θέμα των διερευνητικών, προειδοποίησε την Άγκυρα, ότι αν συνεχίσει την ίδια στάση, η οποία «δεν ευνοεί τον εποικοδομητικό διάλογο, θα φθάσουμε κατ’ ανάγκην και στο ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».Αναλυτικά και εν αναμονή των σημερινών (3/3) ανακοινώσεων στο μέτωπο της πανδημίας, ο υπουργός Επικρατείας παρατήρησε εισαγωγικώς ότι, απόδειξη του ότι «υπάρχει ένα πολύ συστηματικό πλαίσιο περιορισμών» είναι το γεγονός ότι «δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση που να δημιουργεί δραματικές συνθήκες, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες».
Από την άλλη όμως, πρόσθεσε, «υπάρχουν δύο δεδομένα που μας ανησυχούν: το πρώτο είναι οι μεταλλάξεις που τείνουν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ευρώπη και νομοτελειακά θα έφθαναν και στην Ελλάδα.
Και το δεύτερο, ότι η κοινωνία βρίσκεται σε πάρα πολύ μεγάλη κόπωση», κάτι που ο Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε «απολύτως κατανοητό», με την πρόσθετη επισήμανση, «το οποιοδήποτε μέτρο εφαρμόζεται δύσκολα πια από τους πολίτες».

Για την αγορά

Στο θέμα λειτουργίας της αγοράς ειδικότερα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυτή λειτουργεί, μάλιστα ακόμη και σε μητροπολιτικές περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη «λειτουργεί το λιανεμπόριο χωρίς να υπάρξει η αντίστοιχη αύξηση που υπήρξε σε άλλες περιοχές που ήταν σε απαγόρευση, όπως η Αττική. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι το λιανεμπόριο οδηγεί την πανδημία», συμπέρανε στο ζήτημα αυτό.

Για τα νέα μέτρα

Τελικώς, «αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη με το χρόνο», είπε και ζήτησε «να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κοινωνία».
Προϊδεάζοντας συγχρόνως για τις αποφάσεις που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι αφενός θα αξιολογηθούν περιοχές που βρίσκονται σε ηπιότερο καθεστώς και στις οποίες εμφανίζεται δυναμική αύξηση των κρουσμάτων, με άλλα λόγια θα περιέλθουν κι αυτές στο “κόκκινο”, για δε τις περιοχές που βρίσκονται σε πολύ αυξημένο κίνδυνο, όπως η Αττική, η Αχαΐα και λίγες ακόμη περιοχές, εκτίμησε πως «θα υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις, οι οποίες θα ελέγχουν την κινητικότητα».
Με δεδομένο, άλλωστε, ότι «ο καθένας έχει βρει τρόπους για να ξεγελάει το σύστημα και να κάνει τον όποιο συγχρωτισμό κρίνει», το σημαντικό είναι «να κλείσουμε τα όποια “παράθυρα” υπάρχουν (…) το μεγάλο πρόβλημα είναι η κινητικότητα που οδηγεί σε πίεση το σύστημα υγείας» αναγνώρισε επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι «κάθε μέρα που περνάει, ανοίγουμε νέες κλίνες, ενεργοποιούμε επικουρικούς μηχανισμούς από τον ιδιωτικό τομέα κ.α.».

Για τον Κουφοντίνα

Αλλάζοντας θέμα, σε αυτό του Δημήτρη Κουφοντίνα, και ξεκινώντας από όσα δήλωσε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε:
«Θέλω μέσα μου βαθιά να πιστεύω ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης σήμερα, γνώστης της Ιστορίας και πολιτικός που έχει ζήσει τα γεγονότα, ο οποίος να θεωρεί ότι δεν τρομοκρατήθηκαν η χώρα και οι πολίτες.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ταύτιση του πολιτικού κόσμου με αυτήν την ιδεολογική πτέρυγα, αλίμονο αν σήμερα συζητάμε ότι η τρομοκρατία δεν οδηγεί σε κατατρομοκράτηση πολιτών, αλίμονο αν σήμερα, το 2021, συζητάμε ότι ‘δεν έγινε και τίποτε, επειδή οι νεκροί προέρχονταν από μία παράταξη’.
Αυτού του τύπου ο διχαστικός λόγος ελπίζω ότι έχει παρέλθει και ο κ. Δρίτσας οφείλει να ανασκευάσει, ο δε κ. Τσίπρας κάποια στιγμή επιτέλους -όχι κατ’ ανάγκην από πολιτική ευαισθησία, όσο από πολιτική τακτική- αν μη τι άλλο να προσπαθήσει να επαναφέρει στην τάξη εκείνα τα μέλη της παράταξής του τα οποία προβαίνουν σε δηλώσεις ακραίες που προκαλούν την κοινωνία».
Όμως, ο Γ. Γεραπετρίτης έκανε κι ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:
«Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει έναν τρόπο ώστε να φέρει στην επιφάνεια και να ενισχύσει γεγονότα, τα οποία θα αλλάξουν δραματικά το πολιτικό σκηνικό. Για αυτό το λόγο ασκεί μια πολιτική εφήμερης αξιοποίησης καταστάσεων. Θα πάει με τον Κουφοντίνα, αν χρειασθεί να πάει, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα. Ενίοτε θα πάει με το υγειονομικό ζήτημα, με το ζήτημα της ασφάλειας και της τάξης, το ζήτημα των πανεπιστημίων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης