Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (Υφυπ. Μακεδονίας - Θράκης): Στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό τείχος ανοσίας

Καλαφάτης (Υφυπ. Μακεδονίας - Θράκης): Στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό τείχος ανοσίας
"Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αναμασά όσα έλεγε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, δεν δείχνει παρά μόνο τον λαϊκισμό και τη μιζέρια της πολιτικής του", ανέφερε ο Στ. Καλαφάτης

«Δίνουμε τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε ένα σημαντικό τείχος ανοσίας», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο κ. Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», κάνοντας αναφορά στις αντιδράσεις για τη μετάθεση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως οι καταστηματάρχες της πόλης ξέρουν πολύ καλά πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει ούτε αγορά, ούτε οικονομία. Πρόσθεσε ότι μίλησε με εκπροσώπους των καταστηματαρχών και με τον πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας ότι ήταν δεδομένη η απόφασή του για τη λήψη μέτρων στήριξης σε όλες τις επιχειρήσεις που θα έμεναν κλειστές, έστω και για λίγο, τον Απρίλιο.

Απάντηση στην αντιπολίτευση

Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δίνει «ψίχουλα», ο κ. Καλαφάτης απάντησε λέγοντας ότι «προφανώς 38 δισ. ευρώ -24 δισ. το 2020 και άλλα 14 δισ. τους πρώτους μήνες του 2021- δεν είναι “ ψίχουλα”, αλλά ένα τεράστιο ποσό που όμοιό του ουδέποτε υπήρξε. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αναμασά όσα έλεγε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, δεν δείχνει παρά μόνο τον λαϊκισμό και τη μιζέρια της πολιτικής του».
Ακόμη, ανέφερε ότι οι απόπειρες του ΣΥΡΙΖΑ να υποκινήσουν αντισυστημικές συμπεριφορές, να πατήσουν στην κούραση του κόσμου και να διχάσουν, δεν πλήττουν την κυβέρνηση αλλά υπονομεύουν την πορεία της χώρας.

Έργα και υποδομές

Σχετικά με τα έργα και τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έβαλε τις βάσεις για μια σειρά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα, τις δυνατότητες, τις προοπτικές της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Ό,τι είπαμε γίνεται, χωρίς λοξοδρομήσεις και χωρίς καθυστερήσεις. Η αρχή έγινε και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...οι Μακεδόνες βλέπουμε τώρα ότι χρόνια αιτήματά μας γίνονται πράξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης