Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin - Μητσοτάκης: Δεν θα ξέχασουμε ποτέ τα θύματα

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin - Μητσοτάκης: Δεν θα ξέχασουμε ποτέ τα θύματα
Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα

Εντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου από την «μαύρη ημέρα» του εμπρησμού της Marfin όπου βρήκαν το θάνατο τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.
Το ανεξιχνίαστο, εδώ και έντεκα χρόνια τριπλό έγκλημα, συνέβη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι, εμποδίζοντας τους μάλιστα να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο.
Μετά από αγωνιώδεις στιγμές, με ανθρώπους να «κρέμονται σαν σακιά» από τα μπαλκόνια του τριώροφου νεοκλασικού κτιρίου της οδού Σταδίου, όπου στεγάζονταν τα γραφεία τις τράπεζας, οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, ενώ πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική,
Όμως τρεις υπάλληλοι της τράπεζα, η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, δεν τα κατάφεραν.
Βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.
Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Mητσοτάκης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Έντεκα χρόνια από τη δολοφονία της Παρασκευής Ζούλια, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη. Έντεκα χρόνια από τη μαύρη ημέρα που στιγμάτισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.


Μήνυμα Δένδια

Μήνυμα για τα 11 χρόνια από την τραγωδία στη Marfin ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
«Θυμόμαστε και τιμάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν πριν 11 χρόνια, με την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Χρηστίδης (Κίνημα Αλλαγής): Πρέπει να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη


Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Marfin κατέθεσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.
«Έντεκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin. Έντεκα χρόνια από το έγκλημα που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής του Νώντα, της Βιβής και της εγκύου Αγγελικής. Ανθρώπινες ζωές θυσία στο βωμό της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και της βίας. Τιμούμε τη μνήμη τους. Πρέπει να αποδοθεί επιτέλους Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης από τον τόπο της τραγωδίας στη οδό Σταδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης