Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Mishustin (Ρωσία) - Έμφαση σε κορωνοϊό, τουρισμό

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Mishustin (Ρωσία) - Έμφαση σε κορωνοϊό, τουρισμό
Στην κορυφή της ελληνορωσικής ατζέντας βρίσκεται το ζήτημα της ομαλής αύξησης του αριθμού των αεροπορικών πτήσεων, που θα συνδέουν τις δύο χώρες
Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Mikhail Mishustin, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.
Οι επικεφαλής των δύο κυβερνήσεων αντήλλαξαν ευχές για τη γιορτή του Πάσχα και κατά τη συνομιλία τους «έθιξαν ορισμένα επίκαιρα ζητήματα των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας της Μικτής Ελληνορωσικής Επιτροπής για την οικονομική, βιομηχανική και επιστημονική-τεχνική συνεργασία», επισημαίνεται στη ρωσική ανακοίνωση.
«Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα της κοινής αντιμετώπισης της λοίμωξης του κορωνοϊού», καταλήγει η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην κορυφή της ελληνορωσικής ημερήσιας διάταξης βρίσκεται το ζήτημα της ομαλής αύξησης του αριθμού των αεροπορικών πτήσεων, που θα συνδέουν τις δύο χώρες, καθώς η υπάρχουσα συχνότητά τους δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στον προβλεπόμενο όγκο Ρώσων τουριστών, ούτε να καλύψει τους παραδοσιακούς προορισμούς τους στην Ελλάδα. Συναφές ζήτημα είναι και τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας, που θα ισχύσουν τελικά μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης