Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Τσίπρας - Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Απαραίτητο ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με διακομματική συναίνεση

Γ. Τσίπρας - Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Απαραίτητο ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με διακομματική συναίνεση

Ο Γ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αλαλούμ» απόψεων αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας

Την ανάγκη χάραξης μια εθνικής στρατηγικής πολιτικής με ευρύτατη πολιτική συναίνεση, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσίπρας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε ενεργά ως Ελλάδα την εθνική μας κυριαρχία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, ενώ σημείωσε ότι τα όσα συνέβησαν με το Oruc Reis προτάσσουν ξεκάθαρα την ανάγκη για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής πολιτικής πέραν των κομματικών διαφορών.
Κατά τον ίδιο, βασικό στοιχείο είναι η Ελλάδα να έχει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία.

Τρεις διαφορετικές απόψεις για την κόκκινη γραμμή της Ελλάδας

Ο Γ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αλαλούμ» απόψεων αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κυβερνητική παράταξη. Ανέφερε πως έχουν καταγραφεί τρεις διαφορετικές απόψεις για την κόκκινη γραμμή της Ελλάδας.
Όπως εξήγησε, η πρώτη άποψη κάνει λόγο για κόκκινη γραμμή για έρευνα στην ελληνική ΑΟΖ, η δεύτερη για γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ και η τρίτη δείχνει διάσταση απόψεων αναφορικά με το αν υπάρχει κόκκινη γραμμή στα 6 ή στα 12 ναυτικά μίλια.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ζούμε σε μια περίοδο τεκτονικών, γεωπολιτικών και οικονομικών αλλαγών και για αυτούς τους λόγους χρειάζεται μια ενεργητική πολιτική από τη χώρα σε διεθνές επίπεδο χτίζοντας συμμαχίες. Όπως είπε, «δε μπορεί να χτίζεται αυτή η προσπάθεια με προχειρότητα, όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης».
Ο Γ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο πρέπει να διεκδικεί αυτό που της ανήκει.
Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι με τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει αλλαγή στάσης απέναντι στην Άγκυρα, ενώ κατέληξε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έρχεται αντιμέτωπη με τις απειλές που δέχεται η Ελλάδα και να μην έχει ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με διακομματική συναίνεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης