Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Καλαφάτη με την Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη – Τι δήλωσαν

Συνάντηση Καλαφάτη με την  Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη – Τι δήλωσαν
Πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου, όπως τόνισε ο Στ. Καλαφάτης, «είναι η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών»

Συνάντηση είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο Διοικητήριο.
«Ο τρόπος με τον οποίο οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια από το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης δείχνει ότι ακόμη και σήμερα μπορεί να μας εμπνέει και να καθοδηγεί τα βήματα μας με ζωντάνια στην πίστη, στην υπερηφάνεια, στην εθνική μας αυτοπεποίθηση.
Διερευνήσαμε με την κυρία Αγγελοπούλου, τρόπους συνεργασίας ακριβώς αυτού του εορτασμού. Είχα την χαρά να την υποδεχθώ σήμερα και θυμηθήκαμε βεβαίως και το αναφέρω, τη σημαντική της συμβολή σ΄ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Διερευνήσαμε λοιπόν, τρόπους συνεργασίας με την κυρία Αγγελοπούλου και πιστεύουμε ότι με την υποχώρηση της πανδημίας θα μπορέσουν οι εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν να γίνουν με τη συμμετοχή του κόσμου», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καλαφάτης.
Πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου, όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης, «είναι η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών».
Πρόσθεσε πως «απευθύναμε σχετική πρόσκληση προς την κυρία Αγγελοπούλου να παρευρεθεί σ΄αυτήν την εκδήλωση με την επίσημη ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Χωρίς να αποκλείουμε βεβαίως τη διερεύνηση περαιτέρω συνεργασίας. Είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι».
kalafatis2.JPG

Δήλωση Γ. Αγγελοπούλου

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου εξήρε το έργο που γίνεται στο ΥΜΑΘ και τις προσπάθειες του υφυπουργού και τόνισε ότι χαίρεται επειδή η προσπάθεια συνεργασίας του δημοσίου με δυναμικές ιδιωτικές επενδύσεις, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, φαίνεται ότι αποδίδει προς όφελος των πολιτών, έστω και μέσα σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας.
Όπως ανέφερε «έλεγα στον Υπουργό ότι από τη θέση που έχει μπορεί πραγματικά να βοηθήσει μια χαρισματική περιοχή της χώρας, τη Μακεδονία και τη Θράκη ώστε ν΄αναδειχθούν σε ηγέτιδα δύναμη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Επειδή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με στοιχεία πρωτοπορίας και καινοτομίας, η οποία έχει ήδη αποδώσει. Βλέπεις μια πόλη η οποία πάλλεται από δραστηριότητα και μια περιοχή με τα μοναδικά της προϊόντα και βασικά με τους ανθρώπους της. Η θέση του λοιπόν και η ευθύνη του, και εκεί απ΄ό,τι φαίνεται τα πάει πολύ καλά, είναι να συνδέσει ως Υπουργείο τον δημόσιο τομέα με την ιδιωτική ανάπτυξη, με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους και να βγει αυτό το αποτέλεσμα ιδιαίτερα σ΄αυτή τη συμβολική χρονιά που δεν πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο για το παρελθόν, αλλά σαν άρχουσα, σαν κινητήριο δύναμη για το μέλλον μας. Μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για δουλειές, μιλάμε για ανάγκες που έχει ο κόσμος. Και αυτό δείχνουν και οι δήμοι με τους οποίους θα ιδωθούμε σήμερα, γιατί 35 δήμοι ήδη έχουν καταθέσει προτάσεις που είναι πιο πολύ προτάσεις ανάπτυξης και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Όπως είπε λοιπόν και ο Υπουργός κοιτάζουμε, πως θα δείξουμε όλη αυτή τη δουλειά που έχει κάνει η κοινωνία. Και με τη συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αλλά και με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης