Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεντροαριστερά: Βγαίνει μπροστά ο Σκουρλέτης - Η προοπτική Λοβέρδου «στέλνει» παπανδρεικούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Κεντροαριστερά: Βγαίνει μπροστά ο Σκουρλέτης - Η προοπτική Λοβέρδου «στέλνει» παπανδρεικούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Η προοπτική Λοβέρδου «στέλνει» παπανδρεικούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνει το εσωκομματικό παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το άρθρο του Πάνου Σκουρλέτη στα «ΝΕΑ» στο οποίο ο κύριος ιδεολογικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα εκφράζει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2019 δεν έκανε ποτέ γενναία αυτοκριτική.
Το κυριότερο, όμως, είναι, σύμφωνα με το πρωτοκλασσάτο στέλεχος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την πασοκοποίησή του κόμματος, δηλαδή γίνεται μέρος του δικομματισμού και αυτό «διώχνει» το κύριο όγκο των ψηφοφόρων που ήθελαν το κόμμα ως αντισυμβατική πολιτική δύναμη.

Σκουρλέτης κατά Τσίπρα και πασοκοποίησης ΣΥΡΙΖΑ

Με άλλα λόγια, ο κ. Σκουρλέτης επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έκανε καμία αυτοκριτική για τις κυβερνητικές επιλογές του. Υπονοεί ότι δεν μπορεί να είναι αποδιοπομπαίος τράγος της κυβέρνησης Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Επίσης, το άρθρο σημειολογικά εκδίδεται την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί με ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον Συμεών Κεδίκογλου να ενταχθεί στο δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κεδίκογλου είναι ένα κλασσικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που ανελίχθηκε χάρη στον Γιώργο Παπανδρέου, έγινε υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και υπήρξε ιδιαίτερα σκωπτικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Tweets και άρθρα του επικρίνουν ιδιαίτερα τον κ. Τσίπρα, ιδιαίτερα όταν ο δεύτερος ήταν στην κυβέρνηση.
Θυμίζει ιδιαίτερα τον Γιάννη Ραγκούση, μόνο που αυτός ήταν ορκισμένος εχθρός του Τσίπρα με μία σκληρή επιχειρηματολογία. Εν τέλει, όμως, ήταν αυτός που «έκανε» το ντιλ μετάξυ Τσίπρα - Κεδίκογλου και έδωσε και μία συμβουλή στο νεοφερμένο της Κουμουνδούρου: «Σβήσε τα παλιά tweets και τα επικριτικά άρθρα».
Και όντως, αν μπείτε στα social media και την προσωπική σελίδα του δεν θα τα βρείτε.

Έρχονται και άλλες μεταγραφές

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει στρατηγικά την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι μόνο έτσι μπορεί το κόμμα να εισχωρήσει στην κεντρώα δεξαμενή. «Άλλωστε, το ίδιο κάνει και ο Μητσοτάκης» θα πουν συνεργάτες του. Γι’ αυτό και η Ομπρέλα αλλά κυρίως ο κ. Σκουρλέτης αντιτίθεται σε αυτή τη στρατηγική. Αν μάλιστα, πιστέψουμε τα λόγια του κ. Ζαχαριάδη που αποτελεί στέλεχος-συνομιλητή του κ. Τσίπρα, τότε θα έχουμε και νέες μεταγραφές τύπου Ραγκούση, Μαριλίζας, Μωραίτη, Κεδίκογλου. Το κύριο γνώρισμα αυτών είναι η στενή σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η προοπτική Λοβέρδου στην προεδρία ΚΙΝΑΛ λειτουργεί διασπαστικά

Το σίγουρο, είναι ότι η Κουμουνδούρου κοιτάζει τι θα γίνει στο ΚΙΝΑΛ το φθινόπωρο.
Θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές και οι εξελίξεις θα είναι ουσιαστικές. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο σε προτιμήσεις τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα έχουμε σίγουρα διασπαστικές κινήσεις από πρόσωπα της επιρροής Παπανδρέου. Τα ανώτατα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο κεντρώος (και φιλομητσοτακικός) Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να προσεγγίσει πρόσωπα που βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ ΚΙΝΑΛ-ΝΔ αλλά αυτομάτως δημιουργεί την αποστροφή άλλων στελεχών όπως ο Χάρης Καστανίδης, των παλαιών «γεννηματικών» αλλά και του διδύμου Λαλιώτη-Παπανδρέου.
Η επικράτησή του θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φύγουν.
Από την άλλη, όμως, αυτό που γνωρίζουν είναι ότι η Φώφη Γεννηματά έφτασε το ανώτατο όριο της δυναμικής της. Πλέον δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω και εάν κερδίσει εκ νέου της προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα κάνει κακό στο ίδιο το πολιτικό κεφάλαιό της.
Ο κ. Λοβέρδος από την άλλη, για να σταματήσει τις διαρροές και τις υποψίες όσων λένε ότι με «Ανδρέα, το κόμμα θα γίνει δορυφόρος του Μητσοτάκη», έχει υποσχεθεί ότι θα μετονομάσει το κόμμα σε ΠΑΣΟΚ και θα επαναφέρει τον πράσινο ήλιο σαν επίσημο έμβλημα. Πιστεύει ότι με αυτή τη κίνηση θα κρατήσει τους ρομαντικούς και πιστούς του κόμματος και θα συγκρατήσει τις ροές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης