Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Μεγάλη κατάκτηση το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό

Βαρβιτσιώτης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Μεγάλη κατάκτηση το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό
Τη συμβολή της Ελλάδας στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Τη συμβολή της Ελλάδας και του πρωθυπουργού στην καθιέρωση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά και στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 98.4.
Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για «άλλη μία πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον Ιανουάριο ζήτησε το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό» και συμπλήρωσε πως «από σήμερα έχουμε έναν ενιαίο τρόπο με τον οποίον οι Ευρωπαίοι θα ταξιδεύουμε και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε στον τουρισμό».
Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, υπενθύμισε αντίστοιχα «την πρωτοποριακή πρόταση του πρωθυπουργού τον Μάρτιο 2020 μαζί με 8 Ευρωπαίους ηγέτες για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης κατά της πανδημίας». Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «από τον επόμενο μήνα ενδεχομένως μπορεί να έχουμε και τις πρώτες εισροές», ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για το ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι πρόκειται για μια «καταπληκτική δουλειά», για την οποία – όπως είπε - έχουμε πάρει διθυραμβικά σχόλια, και την οποία άλλες χώρες θέλουν να αντιγράψουν.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης παραχώρησε τη συνέντευξη στο υπαίθριο στούντιο του ρ/σ 984 που λειτούργησε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος επί τη ευκαιρία των 34 χρόνων λειτουργίας του σταθμού, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ίδρυση του δημοτικού ραδιοφώνου από τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων Μιλτιάδη Έβερτ, κάνοντας λόγο για «μία επαναστατική ιδέα» και «ένα σταθμό σύμβολο». Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συγχαρεί εθελοντές αιμοδότες αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για τη διεξαγωγή αιμοδοσίας που πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης