Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Δένδιας με σιωνιστικά ερείσματα και με στήριξη από την Reggeborgh… ποντάρει λανθασμένα στην ηγεσία της ΝΔ

Ο Δένδιας με σιωνιστικά ερείσματα και με στήριξη από την Reggeborgh… ποντάρει λανθασμένα στην ηγεσία της ΝΔ
Κάτι η στήριξη εβραϊκών lobby, κάτι τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ο Δένδιας εκτοξεύτηκε δημοσκοπικά, είναι μετά τον Μητσοτάκη ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός
Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει βρεθεί στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα είτε με την πολιτική του, είτε με την θεσμική του ιδιότητα.
Στο παρελθόν φορώντας το εβραϊκό kipa φάνηκε ότι έχει ερείσματα σε σιωνιστικούς κύκλους.
Ως υπουργός Εξωτερικών υπέστη πολλές διπλωματικές ήττες ειδικά από την Τουρκία αλλά επιχείρησε να πάρει την ρεβάνς με δύο κινήσεις. 
1)Επέκτεινε τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο Πέλαγος με την Ιταλία στα 12 ναυτικά μίλια
2)Υπεγράφη η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο, αφήνοντας ωστόσο εκτός του Καστελόριζο και πέριξ την θάλασσα περιοχή νοτίως της Ρόδου δημιουργώντας παράθυρο ευκαιρίας στους Τούρκους.
Η ελληνική διπλωματία ωστόσο όσο καιρό αλώνιζε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis σχεδόν 100 ημέρες το 2020 νοτίως του Καστελόριζου και άλλες 120 ημέρες το Barbaros νοτίως της Κύπρου… είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα.
Ο Νίκος Δένδιας ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να πάρει την ρεβάνς όταν βρέθηκε στην Τουρκία έχοντας συνομιλίες τόσο με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan όσο και με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών M. Cavusoglu.
Μάλιστα κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου και ενώ οι δύο υπουργοί είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ανεβάσουν τους τόνους, ο Νίκος Δένδιας παραβιάζοντας την συμφωνία επιτέθηκε στην Τουρκία, παρουσιάζοντας μια γενικώς αποδεκτή επιχειρηματολογία στην Ελλάδα… αλλά με διπλωματικούς όρους δεν ήταν τίποτε άλλο πέραν από επικοινωνιακό θέατρο εντυπώσεων.
Εάν δεν υπήρχε και αυτό το θέατρο εντυπώσεων, το Μαξίμου είχε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Νίκου Δένδια, οπότε δημοσκοπικά βρέθηκε στο επίκεντρο.
Κάτι η στήριξη εβραϊκών lobby, κάτι τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ο Δένδιας εκτοξεύτηκε δημοσκοπικά, είναι μετά τον Μητσοτάκη ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός.

Πως εμπλέκεται η Reggeborgh

Ο Νίκος Δένδιας διατηρεί στενές επαφές με την ηγεσία της Reggeborgh το ολλανδικό fund που είναι ο βασικός μέτοχος του Ελλάκτωρ, ενώ ως γνωστό είναι δικηγόρος με δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει σημαντικές νομικές υποθέσεις.
Ο επικεφαλής της Reggeborgh και ο Νίκος Δένδιας διατηρούν δεσμούς και λόγω «εντοπιότητας» κατάγεται από την Κέρκυρα και ο διευθύνων σύμβουλος της Reggeborgh απέκτησε εξοχική κατοικία στην Κέρκυρα.
Φαίνεται ότι ο Δένδιας μαζί με την Μυλωνογιάννη τον Πρόεδρο του Ελλάκτωρ και νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού στηρίζουν τους Ολλανδούς να κάνουν ασχήμιες και πράγματα που προσβάλλουν την εταιρική διακυβέρνηση.
Η όσμωση του Νίκου Δένδια με την Reggeborgh αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο υιός του Νίκου Δένδια προσελήφθηκε – από ότι αναφέρουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες – στον Ελλάκτωρ ως δόκιμος νομικός…

Οι πολιτικές επιδιώξεις Δένδια για την ηγεσία της ΝΔ στο μέλλον

Ο Νίκος Δένδιας έχει πολιτικές φιλοδοξίες, κάποια στιγμή στο μέλλον όταν αποφασίσει να αποχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει διαμορφώσει ένα τέτοιο προφίλ ώστε να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ.
Προέρχεται από την δεξιά ενώ έχει υιοθετήσει ποικιλόμορφες φιλελεύθερες ιδέες εσχάτως μετακινούμενος προς το κέντρο.
Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, ο Νίκος Δένδιας δεν έχει κοινωνικές αναφορές, δεν έχει κοινωνικά ερείσματα και δεν έχει και φανατικούς φίλους στο κόμμα.
Οπότε θα ήταν μάλλον απίθανο να βρεθεί να διεκδικεί την ηγεσία της ΝΔ.
Ούτως ή άλλως ο Μητσοτάκης που μαζί με τον Κώστα Καραμανλή αποτελούν από τους καλύτερους ηγέτες του κόμματος, θα είναι πρωθυπουργός και την επόμενη 4ετία οπότε οι πολιτικές φιλοδοξίες των επίδοξων μνηστήρων μετατίθενται για το 2027…
Έως τότε έχει ως Θεός ή να επικαλεστούμε το Ταλμούδ το Μισνά και Γκεμαρά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης