Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Τυχόν νέο επιδημικό κύμα δεν θα έχει επίπτωση στην οικονομία αλλά στους ανεμβολίαστους

Πέτσας: Τυχόν νέο επιδημικό κύμα δεν θα έχει επίπτωση στην οικονομία αλλά στους ανεμβολίαστους
Ναι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όλων όσων βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και επαφής με κόσμο είπε ο κ.Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τυχόν νέο επιδημικό κύμα δεν θα έχει επίπτωση στην οικονομία αλλά στους ανεμβολίαστους διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επικείμενες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα προνόμια στους εμβολιασμένους.
«Οι ανακοινώσεις αφορούν τη δυνατότητα ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί ή που θέλουν να εμβολιαστούν, να ξαναπάρουν την κανονικότητα στα χέρια τους πολύ πιο γρήγορα από ότι αν περιμέναμε όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να καθυστερήσουν να το κάνουν κι εκείνοι» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για τυχόν αντιδράσεις από επιχειρηματίες της εστίασης για το διαχωρισμό πελατών και τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, απάντησε ότι η εικόνα που έχει ο ίδιος είναι ότι είναι έτοιμοι, καθώς επιθυμούν να λειτουργήσουν ξανά τους κλειστούς χώρους, να επαναπροσλάβουν το προσωπικό τους, να επαναφέρουν τους τζίρους τους.

Να μην χαθεί το καλοκαίρι

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί το καλοκαίρι στην προσπάθεια για χτίσιμο του τείχους ανοσίας στον κορωνοϊό και προειδοποίησε ότι τυχόν νέο κύμα της πανδημίας που θα οφείλεται είτε στις μεταλλάξεις είτε στη χαλάρωση, δεν θα έχει μεγάλη επίπτωση για την οικονομία, αλλά θα επηρεάσει καθοριστικά τους ανεμβολίαστους.
«Δεν κινδυνεύει η οικονομία, κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για ορισμένα νησιά κάποια από τα οποία και αρκετά τουριστικά στα οποία οι εμβολιασμοί είναι λιγότεροι από το αναμενόμενο.
«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού και με κινητοποίηση των τοπικών αρχών προκειμένου να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ναι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ο κ. Πέτσας τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών όχι μόνο για τους υγειονομικούς αλλά για όλους τους πολίτες που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και σε επαφή με κόσμο, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τους σερβιτόρους, τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, τους εργαζόμενους στις εφορίες.
Διευκρίνισε ότι εκφράζει την προσωπική του γνώμη που είναι ξεκάθαρα ναι αλλά για το τι θα πράξει η κυβέρνηση θα μιλήσει η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης