Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκήνιο Μαξίμου: Ο απών Κικίλιας, η τριάδα που εισηγήθηκε ανασχηματισμό και τα μέτωπα του Σεπτέμβρη

Παρασκήνιο Μαξίμου: Ο απών Κικίλιας, η τριάδα που εισηγήθηκε ανασχηματισμό και τα μέτωπα του Σεπτέμβρη
Οι δυσκολίες είναι πολλές και είναι ανώφελο να ανοίγονται νέα εσωκομματικά μέτωπα
Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι πια κοινό μυστικό ότι στο υπουργείο Υγείας κάνει κουμάντο ένα δίδυμο, αυτό του Άκη Σκέρτσου με τον γενικό γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους.
Όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό ο Βασίλης Κικίλιας είναι απών από τις αποφάσεις στα θέματα των εμβολίων, των self test και της υγείας γενικότερα, με μόνο μέλημά του να τον απασχολεί αυτό το διάστημα τα βαφτίσια του παιδιού του που θα γίνουν στην Πάτμο αρχές του Ιουλίου παρουσία πολλών κοσμικών και άλλων επωνύμων, από τηλεπαρουσιαστές μέχρι διάσημους μόδιστρους.

Απών ο Κικίλιας από τις τελευταίες παρουσιάσεις – Ετοιμάζει βαφτίσια στην Πάτμο

Μάλιστα, στις ανακοινώσεις που έκανε η κυβέρνηση για την προπληρωμένη κάρτα και τα προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών από 15 Ιουλίου, ο κ. Κικίλιας δεν ήταν παρών, γεγονός που συζητήθηκε έντονα. Και αυτό έχει την αξία του καθώς όπως γράφαμε εδώ και καιρό, η σχέση Μαξίμου-Κικίλια είναι πλέον τυπική και όλα θα πάρουν το δρόμο τους όταν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να κάνει ανασχηματισμό.

Εξήρε Χατζηδάκη-Χρυσοχοίδη και όχι τυχαία…

Πάντως, πρέπει να πούμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός εξήρε τον ρόλο δύο υπουργών. Ο πρώτος ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος πέρασε σχεδόν αναίμακτα το εργασιακό νομοσχέδιο και ο δεύτερος ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά τις «επιτυχίες» της ΕΛ.ΑΣ με τα Γλυκά Νερά και το κλεμμένο Πικάσο της Εθνικής Πινακοθήκης. Πρέπει να πούμε ότι το κλίμα για τον τελευταίο δεν ήταν καλό στο Μαξίμου ειδικά από τον πιο στενό συνεργάτη του Κ.Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η τριάδα που εισηγήθηκε κυβερνητικές αλλαγές

Σκέρτσος, Γεραπτερίτης και Δημητριάδης είχαν εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό να προβεί σε αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εκλείψουν οι γνωστές αρρυθμίες της κυβέρνησης. Κάτι τα Σκόπια κάτι οι αντιδράσεις από Σαμαρα/Καραμανλή και μεγαλόσχημους υπουργούς ανέβαλαν τις αλλαγές καθώς θα δημιουργείτο ένα μεγάλο μέτωπο. Πάντως, στο Μαξίμου έχουν και έναν άλλο προβληματισμό.
Στελέχη όπως ο Β.Κικίλιας με μεγάλη δημοτικότητα τι θα γίνουν; Θα πρέπει να μετακινηθούν ή να πάνε σπίτι τους;
Πάντως, προς το παρόν ο Πρωθυπουργός έκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών μετατέθωντας το ζήτημα το φθινόπωρο του 21.

Ανοικτά όλα τα μέτωπα από Σεπτέμβρη 

Εν τέλει, ο κατάλληλος χρόνος για την κυβέρνηση για να ασχοληθεί με όλα αυτά είναι το τέλος του χρόνου.
Μέσα στο καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου, η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας με τη μετάλλαξη Δέλτα.
Τα μέτωπα είναι πολλά και στο οικονομικό πεδίο: επιχειρήσεις βλέποντας ένα νέο ενδεχόμενο κλεισίματος στην αγορά αποφεύγουν να προβούν σε προσλήψεις, επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού με τα προνόμια για τους εμβολιασμένους βλέπουν να μειώνονται οι τζίροι.
Τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο από τους καθηγητές και τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων καθώς και τους φοιτητές.
Οι δυσκολίες είναι πολλές και είναι ανώφελο να ανοίγονται νέα εσωκομματικά μέτωπα.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης