Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Τεράστιο το κόστος του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Τεράστιο το κόστος του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης
Η αναλογιστική μελέτη επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Για κοινωνικά τιμωρητικό και οικονομικά επικίνδυνο σχέδιο κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης της ΝΔ.
«Εδώ και καιρό κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το τεράστιο κόστος του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης της ΝΔ.
Η αναλογιστική μελέτη που κατατέθηκε επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια, καθώς προβλέπει σωρευτικό κόστος για την οικονομία, τη χώρα και τους Έλληνες φορολογούμενους που ξεπερνά τα 70 δισ.
Η κυβερνητική υποχώρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου επιβεβαίωσε εκ νέου το τεράστιο κόστος του, οικονομικό και κοινωνικό για τους σημερινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους και συνταξιούχους» αναφέρει σε ανακοίνωση της η κα.Αχτσιόγλου.
«Είναι σαφές ότι η ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης δεν θέτει μόνο σε διακινδύνευση τις καταβαλλόμενες και μελλοντικές επικουρικές συντάξεις, τις ήδη καταβληθείσες εισφορές των εργαζομένων, τις εισφορές των μελλοντικών εργαζόμενων που εκτίθενται στους κινδύνους των κεφαλαιαγορών, αλλά προκαλεί γενικευμένο πρόβλημα στα δημόσια οικονομικά το οποίο θα πληρώσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Και όλα αυτά για την κερδοφορία ελάχιστων μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Η οριστική και αμετάκλητη ματαίωση αυτού του κοινωνικά τιμωρητικού και οικονομικά επικίνδυνου σχεδίου είναι η μόνη επιλογή» υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης