Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.500 τα κρούσματα σήμερα (27/7)

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.500 τα κρούσματα σήμερα (27/7)
Ξεκαθάρισε πως και το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι καλοκαίρι ξεφάντωσης και ζήτησε να είμαστε όλοι έτοιμοι ενόψει του φθινοπώρου

Κοντά στις 3.500 θα είναι τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα 27/7 από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε πως αποκρινόμαστε από τα σενάρια για 15.000 – 20.000 κρούσματα και σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν να είναι γύρω σε εκείνα που υπήρξαν την περασμένη Τρίτη.
«Θα είναι κοντά στα 3.500» είπε, όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει το πόσα θα είναι.
Επεσήμανε πως η τεράστια διαφορά μεταξύ αυτού του κύματος και των προηγουμένων είναι ότι βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά δεν γίνεται το ίδιο με νοσηλείες και διασωληνώσεις.
Τόνισε πως αυτό αποτελεί απόδειξη του πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός.
Εκτίμησε πως και αυτή την εβδομάδα, όπως και την προηγούμενη, θα πάμε σε μία σταθεροποίηση της κατάστασης, αλλά αυτό εξαρτάται και από την πορεία των εμβολιασμών και την τήρηση των μέτρων.
«Βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη χαλάρωση στα μέτρα» έκρινε.
Εισαγόμενα κρούσματα δεν παρατηρούμε, είπε ο ίδιος και εξήγησε πως είναι ελάχιστα τα κρούσματα που εντοπίζονται στους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ξεκαθάρισε πως και το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι καλοκαίρι ξεφάντωσης και ζήτησε να είμαστε όλοι έτοιμοι ενόψει του φθινοπώρου.
Σχετικά με όσους εκφράζουν επιφυλάξεις όσον αφορά στο εμβόλιο, ζήτησε να μιλήσουν με τον γιατρό τους και διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει καμία αντένδειξη».
Ανακοίνωσε, παράλληλα, πως περίπου ένα 10% των κρουσμάτων είναι άτομα που έχουν εμβολιαστεί και ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνονται και ειδικές ανακοινώσεις αυτών των αριθμών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης