Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για παιδικούς σταθμούς: Φθηνή αντιπολίτευση και πελώρια ψέματα Τσίπρα

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για παιδικούς σταθμούς: Φθηνή αντιπολίτευση και πελώρια ψέματα Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το ένα τρίτο των παιδιών έμεινε εκτός παιδικών σταθμών, με τη ΝΔ να απαντά σε υψηλούς τόνους

Για πελώρια ψέματα και φθηνή αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την ανάρτησή του που αφορούσε τους παιδικούς σταθμούς.
Ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι 83.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών με τη ΝΔ να απαντά ότι για την τρέχουσα περίοδο 2021-2022 (όπως έγινε και κατά την περίοδο 2020-2021) καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις για τη συμμετοχή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας.
«Ακόμη περισσότερο: φέτος εντάσσονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 13.500 πιο πολλά παιδιά σε σχέση με το 2019» τονίζει.
Επισημαίνει ότι, όλες οι αιτήσεις καλύφθηκαν και για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
«Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, (όπου οι αιτήσεις εφέτος ήταν 10% περισσότερες σε σχέση με πέρσι και 64% σε σχέση με το 2019), με την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος, έγινε εφικτό να καλυφθούν 3.000 περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι (63.051 έναντι 59.983)» συνεχίζει.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, συνολικά εγκρίθηκαν 167.031 αιτήσεις, έναντι 155.684 το 2019-2020, «όταν είχε κάνει τον αρχικό προγραμματισμό η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».
Με βάση αυτά τα στοιχεία, υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας «κάνει κριτική σε μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα έχει κάνει στον συγκεκριμένο τομέα πολύ περισσότερα από τη δική του».
«Έχει παράδοση όμως ο κ. Τσίπρας στα μεγάλα ψέματα και δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά του» καταλήγει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης