Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μηταράκης εκθέτει κυβέρνηση για το μεταναστευτικό: Υπέγραψε με ντόπιο καναλάρχη την στέγαση των νέων μεταναστών στη Χίο

Ο Μηταράκης εκθέτει κυβέρνηση για το μεταναστευτικό: Υπέγραψε με ντόπιο καναλάρχη την στέγαση των νέων μεταναστών στη Χίο
Την μέρα που κατέστρεφε την ΒΙΑΛ, υπέγραφε για νέο τεράστιο κτήριο διαμονής μεταναστών

Την στιγμή που η κυβέρνηση τονίζει σε όλους τους τόνους ότι ο Έβρος δεν πέφτει και ότι δεν θα περάσει κανένας μετανάστης από το κύμα του Αφγανιστάν – το οποίο περιμένουμε μετά την επικράτηση των Taliban - ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με απόφαση της Διεύθυνσης Προμηθειών και Λειτουργικής Μέριμνας του Υπ. Μετανάστευσης συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης πολύ μεγάλου κτηρίου επιφάνειας 879 m2 με μηνιαίο μίσθωμα 6.600 ευρώ προκειμένου να στεγάσει τους νέους λαθρομετανάστες που θα φτάσουν στο νησί της Χίου.

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: ΩΞΕΖ46ΜΔΨΟ-8ΑΨ (diavgeia.gov.gr))

Την μέρα που κατέστρεφε την ΒΙΑΛ, υπέγραφε για νέο τεράστιο κτήριο διαμονής μεταναστών

Μάλιστα, η απόφαση αυτή φέρει υπογραφή στις 24/8/2021, 2 μέρες πριν, που είναι η ημέρα που ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης – που κατάγεται και εκλέγεται στη Χίο – προέβη σε ένα απίστευτο κομματικό σόου με την κατεδάφιση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο παρουσία του Δημάρχου της Χίου, το οποίο ανέδειξε με δελτία τύπου και κανάλια, φωτογράφους στην κατεύθυνση ότι επιτέλους «κλείνει η ΒΙΑΛ» και «φεύγουν οι μετανάστες».
Την ίδια ώρα λοιπόν, οι υπηρεσίες του υπέγραφαν μίσθωση μεγάλου κτηρίου στην περιοχή Λευκωνιά Χίου για να υποδεχτεί τους – όπως χαρακτηριστικά γράφει η απόφαση - τους νεοεισερχόμενους μετανάστες της Χίου.
Γεγονός που αντιβαίνει τη πολιτική της αποσυμφόρησης των νησιών από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και της ένταξής του σε μόνιμες δομές στην ενδοχώρα.

Σε ντόπιο μιντιάρχη ανήκει το κτήριο για τη μόνιμη δομή των νεοεισερχόμενων μεταναστών

Το πιο επιλήψιμο, όμως, είναι ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στις «εκδόσεις ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΕ» οι οποίες εκδίδουν, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα «Αλήθεια» κάθε εβδομάδα και πουλάει 2.000 φύλλα ενώ κατέχει και τον τηλεοπτικό σταθμό Aλήθεια ΤV.
Η εφημερίδα ανήκει στον Γιάννη Τζούμα και σε παλαιότερες εκπομπές του, ο ίδιος υποστήριζε ότι η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει και να υπάρξει ένας μόνιμος χώρος για τους μετανάστες.
Προφανώς, ο κ. Μηταράκης, θέλοντας να τα έχει καλά με τα τοπικά ΜΜΕ, πριμοδότησε το όμιλο Αλήθεια ΕΠΕ ώστε να μην υπάρχει κριτική για την συνεχή παρουσία των μεταναστών στο νησί…
Να φανταστούμε ότι εάν είχε επιλεγεί άλλο κτήριο, το θέμα των νεοεισερχόμενων μεταναστών θα ήταν πρόβλημα…
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί εξόφθαλμη περίπτωση διαπλοκής με εκδοτικά συμφέροντα στην πλάτη του λαού της Χίου που ταλανίζεται από το πρόβλημα της λαθραίας μετανάστευσης στο νησί.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης