Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκιόκας (ΚΚΕ): Το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θα μπορούσε να έχει την ευθύνη για συνθήματα – Δεν τα υιοθετούμε

Γκιόκας (ΚΚΕ): Το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θα μπορούσε να έχει την ευθύνη για συνθήματα – Δεν τα υιοθετούμε
Η αντιπαράθεσή μας με την κυβερνητική πολιτική είναι πολύ βαθύτερη από κάποια πρόσωπα είπε ο κ.Γκιόκας

Τη θέση πως το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θα μπορούσε να έχει την ευθύνη για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την χθεσινή τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών για το Μίκη Θεοδωράκη διατύπωσε ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
«Καταρχήν θα ήθελα να πω, ότι αυτές οι μικρές στιγμές, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσουν τις μεγάλες στιγμές, που ζήσαμε όλες τις προηγούμενες μέρες και κυρίως χθες, με την τελετή αποχαιρετισμού αλλά και σήμερα με την τελετή που γίνεται στον Γαλατά Χανίων, αυτά του μικροπολιτικού χαρακτήρα ζητήματα και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν όλοι» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γκιόκας.
«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ΚΚΕ είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο χρέος, να υλοποιήσει την πολιτική διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία έδινε και το στίγμα των τελευταίων επιθυμιών του και να εξασφαλίσει ότι η τιμή θα δοθεί όπως αρμόζει στην ιστορία και την πορεία αυτού του ανθρώπου.
Αυτή ήταν η ευθύνη μας.
Και αν θέλετε σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε να χειριστούμε και ζητήματα τα οποία μας υπερέβαιναν.
Θεωρούμε ότι αυτό το προσπαθήσαμε και το καταφέραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιβεβαιώθηκε και με την μαζική συμμετοχή του κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα όλες τις προηγούμενες μέρες αλλά και χθες, την ημέρα της τελετής αποχαιρετισμού, και κυρίως με το στίγμα που έδωσε ο επικήδειος λόγος του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος.
Από κει και πέρα το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θα μπορούσε να έχει την ευθύνη για συνθήματα που ακούστηκαν από κάποιους ή από έναν κόσμο σε ένα μεγάλο πλήθος, που ήταν συγκεντρωμένο χθες έξω από την Μητρόπολη, κατά τη διάρκεια τελετής αποχαιρετισμού.
Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί τέτοια συνθήματα ούτε ως προς το περιεχόμενό τους, γιατί η αντιπαράθεσή μας με την κυβερνητική πολιτική είναι πολύ βαθύτερη από κάποια πρόσωπα, ούτε ως προς τη στιγμή και τον χώρο, όπως ήταν η χθεσινή» είπε ο κ.Γκιόκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης