Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος – Πότε θα γίνουν εκλογές

Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος – Πότε θα γίνουν εκλογές
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση της άμεση υποχρεωτικότητας» των εμβολιασμών, σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου

«Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναλύοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και θα δώσουν «μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά», ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.
«Δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε ή φοβάται ότι μπορεί να επαναληφθούν. Και βεβαίως δίνει πολύ σημαντικά κίνητρα στην νέα γενιά για να ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής μέσα από την εκπαίδευση, την εργασία, τη χρήση της τεχνολογίας, τη ζωή γενικότερα στη χώρα που αλλάζει», υπογράμμισε.
Όπως είπε, «η ομιλία του πρωθυπουργού πήγε την πατρίδα πολλά βήματα μπροστά. Άλλαξε την ατζέντα, από τη μιζέρια, τον φόβο την ανησυχία, όλα αυτά που συζητάγαμε μέχρι χθες. Απέδειξε ο πρωθυπουργός ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και τα πολύ μελετημένα μέτρα που εξήγγειλε μπορούν να μας δώσουν την ικανότητα και το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι από αυτή την Ελλάδα που αλλάζει το μέρισμα φτάνει παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα».
«Έδειξε ο Μητσοτάκης ότι και ξέρει και καταλαβαίνει τις ανησυχίες των ανθρώπων και κυρίως συμμερίζεται τις ελπίδες τους, συμμερίζεται τη θέλησή τους να πετύχουν περισσότερα πράγματα και οι ίδιοι. Και αυτό καλύφθηκε από την πολιτική που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε μια σειρά από μέτρα για όλες τις κοινωνικές ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
Αφού σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για την αύξηση του ρεύματος ξεκαθάρισε ότι η επιδότηση αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν διότι διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.
«Και βεβαίως αυτό θα πυροδοτήσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών έτσι ώστε σε πολλές περιπτώσεις αυτή η απορρόφηση της ακρίβειας να μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι εξοικονομούν χρήματα τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις έτσι ώστε να περιφρουρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να μην φορτώνονται βάρη που πολλές φορές μετακυλύουν στους καταναλωτές», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης.
Ακόμη, τόνισε ότι το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει.

Περί εμβολιασμών

Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες, ενώ υπογράμμισε ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Πλαστά πιστοποιητικά

Κάνοντας αναφορά στα πλαστά πιστοποιητικά, σημείωσε ότι το κράτος δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, αυτό που είναι να κάνει θα το κάνει και γρήγορα.
«Σε ό,τι αφορά τις νοοτροπίες που δεν αντιλαμβάνονται τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου έχουμε το πλαίσιο και τα θεσμικά εργαλεία έτσι ώστε η πολιτεία πολύ αποτελεσματικά να απαντήσει σε αυτούς τους λίγους επιόρκους που με αυτές τις ακραία παράνομες πράξεις στρέφονται κατά της κοινωνίας στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με το εμβόλιο να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω στην πληρότητά της, σε ολόκληρη τη δημόσια σφαίρα σε μια ολόκληρη γκάμα δραστηριοτήτων. Αυτές οι λίγες περιπτώσεις και εντοπίζονται και άμεσα πειθαρχικά και μέσα από τη δικαιοσύνη θα δοθεί το μήνυμα», τόνισε.

Για σχολεία

«Είναι στο χέρι όλων μας να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά», τόνισε ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», προσθέτοντας πως «απόλυτος στόχος μας είναι η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων».
«Είμαι βέβαιος ότι οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία έχουν κατανοήσει το μέγεθος του διακυβεύματος. Και πρέπει να συνεισφέρουν στην προσπάθεια εμβολιαζόμενοι μαζικά, τηρώντας όλα τα ατομικής υγιεινής και προστασίας, συμβάλλοντας ενεργά στην εφαρμογή και τήρηση των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση της άμεση υποχρεωτικότητας» των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως «η προτεραιότητα και το βάρος το επόμενο διάστημα θα δοθούν στην αύξηση των εμβολιασμών – και ιδιαίτερα των ανηλίκων- και στην τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί».

Για Τσίπρα

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το 2022 θα είναι έτος εκλογών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει τη δική του ατζέντα. Το μόνο που τον απασχολεί είναι να κατακτήσει και πάλι την εξουσία για τον εαυτό του και τους κομματικούς του φίλους.
Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι «η ολοκλήρωση της τετραετίας θα είναι ο πρώτος μεγάλος σταθμός αυτής της διαδρομής, Ο πρώτος μέχρι τον επόμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης