Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Η Τουρκία έχει φύγει από τη Δύση - Δεδομένο το θερμό επεισόδιο

Καμμένος: Η Τουρκία έχει φύγει από τη Δύση - Δεδομένο το θερμό επεισόδιο
Άριστη η συμφωνία με τη Γαλλία υποστήριξε ο Π. Καμμένος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Τουρκία έχει φύγει από τη Δύση και ότι θεωρεί δεδομένο ένα θερμό επεισόδιο διατύπωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος χαρακτήρισε άριστη την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.
«Αν δεχθούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες.
Υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε πως θεωρεί δεδομένο το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.
«Κάνουν μεγάλη μάχη με τα αλιευτικά σε περιοχή ασκήσεως των υποβρυχίων μας.
Θα θελήσει θερμό επεισόδιο επειδή πιέζεται για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Χάγη» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτών, είχε συλλάβει και η Ελλάδα Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο.
«Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Akar τους παραδώσαμε στη γέφυρα.
Δεν μπορείς να κλείσεις τα κανάλια επικοινωνίας, αλλά και παράλληλα το να κάνεις διερευνητικές την ώρα που παραβιάζουν την κυριαρχία σου δεν είναι σωστό» τόνισε ο κ.Καμμένος.

Άριστη η συμφωνία

Αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ο κ.Καμμένος έκανε λόγο για άριστη συμφωνία.
«Η συμφωνία που υπεγράφη είναι η αλλαγή της σημασίας της χώρας είναι μια άριστη συμφωνία γιατί πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα δέχεται την εισήγηση του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου που είχε επιλέξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη μετατροπή του στόλου μας με νέες φρεγάτες και το συνδυασμό αεροναυτικών δυνάμεων, δηλαδή την επικοινωνία των πλοίων με τα αεροσκάφη και τα δορυφορικά συστήματα όπως το πρόγραμμα Ήλιος που είναι πολύ διαφορετικό σύστημα και δεν μπλοκάρεται.
Οι Belharra δεν είναι απλά πλοία, είναι ψηφιακά κέντρα διοίκησης.
Οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν τα πλοία αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το σύστημα των Rafale των δορυφορικών συστημάτων του Ήλιου και έχουν δυνατότητα προάσπισης μεγαλύτερων περιοχών.
Το ΠΝ είχε περιοχή ευθύνης συγκεκριμένη, με την ΑΟΖ να επεκτείνεται στα νότια περίπου στη μέση, αυτό σημαίνει ότι τα πλοία πρέπει να είναι αντίστοιχα για να εξυπηρετήσουν εθνικούς και συμμαχικούς σκοπούς» επεσήμανε ο κ.Καμμένος.

Κλειδωμένο το Αιγαίο

«Το Αιγαίο το έχει κλειδώσει το ΠΝ ανεξάρτητα των μέσων και το έχει αποδείξει.
Εγώ ξέρω ότι 5,5 χρόνια που ήμουν υπουργός δεν πέρασε ποτέ ούτε ένα ψαράδικο χωρίς να παρέμβει το λιμενικό σώμα καταρχήν και στη συνέχεια το ΠΝ. Ούτε έρευνες τους αφήσαμε να κάνουνε, ούτε προκλήσεις» είπε ο κ.Καμμένος, αναφέροντας πως πέρα από τη συμφωνία με τη Γαλλία, έχει σημασία να ψηφιστεί και η πενταετής συμφωνία με τις ΗΠΑ.
«Όταν τη χειριζόμουν, δεν υπεγράφη τότε γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ.Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε πως με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, «είχαν αγοραστεί όλοι οι βουλευτές μου».
Πάντως ο κ.Καμμένος είπε πως είχε άριστη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Εγώ ήμουν το «αναγκαίο κακό» όπως είπε.
Εγώ θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο καλό οι ΑΝΕΛ, γιατί σταματήσαμε το κακό…» ανέφερε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης