Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Θηλιά» Σαμαρά - Βενιζέλου στον Κ. Μητσοτάκη για ΝΔ, κυβέρνηση και… Novartis – Τα εσωκομματικά θα φουντώσουν μέχρι τον Δεκέμβριο

«Θηλιά» Σαμαρά - Βενιζέλου στον Κ. Μητσοτάκη για ΝΔ, κυβέρνηση και… Novartis – Τα εσωκομματικά θα φουντώσουν μέχρι τον Δεκέμβριο
Με τι σχετίζονται οι πρόσφατες παρεμβάσεις Σαμαρά - Γιατί μίλησε ξαφνικά ο Βενιζέλος
Σχετικά Άρθρα

Δυσχεραίνει η κατάσταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως μαθαίνουμε οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά μόνο «αθώες» δεν ήταν.
Η πρώτη ανάγνωση που δόθηκε μετά την περιβόητη συνέντευξη Α. Σαμαρά στα «ΝΕΑ» ήταν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την εξωτερική πολιτική που ασκείται και για τις επιλογές Μητσοτάκη στον ανασχηματισμό που έβαλε έναν υπέρμαχο της Συμφωνίας των Πρεσπών και του σχεδίου Ανάν στο πόστο της Πολιτικής Προστασίας.

Γιατί καθυστερούν οι υποθέσεις των Παπαγγελόπουλου-Παππά για Ειδικό Δικαστήριο;


Ωστόσο, οι δικές μας πληροφορίες μάς λένε ότι οι πρόσφατες παρεμβάσεις Σαμαρά σχετίζονται με την υπόθεση Νovartis και το Δικαστικό Συμβούλιο κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι έχει ατονήσει η υπόθεση. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο Μαξίμου προκειμένου να κλείσει η υπόθεση χωρίς τον καταλογισμό σε πολιτικά πρόσωπα που κίνησαν την υπόθεση καθώς αυτό θα σήμαινε ευθεία σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσωπα που συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό ισχυρίζονται ότι Ειδικά Δικαστήρια στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαγγελόπουλο και στον Ν. Παππά θα σήμαινε συσπείρωση στην αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται κατανοητό στις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μία πολύ μεγάλη φάση αποσυσπείρωσης και με στελέχη να βάλλουν κατά του Α.Τσίπρα.

Θέλει προσωπική εκδίκηση ο Α.Σαμαράς


Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς που ζητάει προσωπικά εκδίκηση για την άδικη κατασυκοφάντηση που υπέστη προσωπικά αυτός και η οικογένειά του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχει άλλη άποψη.
Σύμφωνα με στελέχη του περιβάλλοντός του, ο ίδιος θα ήταν ικανοποιημένος όχι μόνο με το να συρθεί ο Δ.Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά να συνεχιστεί η δίωξη της Κ.Τουλουπάκη που επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ρόλο εκτελεστικού βραχίονα της κυβέρνησης και, τέλος, να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα των μαρτύρων που έδωσαν καταθέσεις που έμπλεξαν τότε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία μετά από νέες αποφάσεις ακόμα προστατεύονται.
Πάντως, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Σαμαράς βλέπει συνεχώς βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στο γραφείο του στη Βουλή.
Οι περισσότεροι του δίνουν συγχαρητήρια για τη φράση του ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Ποτάμι».

Γιατί μίλησε τώρα ξαφνικά ο Β.Βενιζέλος;

Αυτές οι εξελίξεις έχουν δυσαρεστήσει την πλευρά Σαμαρά αλλά και του Βαγγέλη Βενιζέλου, έτερου άμεσα θιγόμενου για την υπόθεση Νοβάρτις ο οποίος βλέπει ότι οι εργασίες του Δικαστικού Συμβουλίου δεν προχωράνε όπως θα έπρεπε. Ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, γνωρίζοντας πως και που να «χτυπήσει» έθιξε το άρθρο 2 της πρόσφατης ελληνικογαλλικής συμφωνίας υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι ΑΟΖ δεν είναι ελληνική επικράτεια και άρα η αμυντική συνδρομή της Γαλλίας δεν είναι και τόσο πιθανή. Ουσιαστικά, ανέλαβε ρόλο να υποβαθμίσει την ελληνογαλλική συμφωνία και να στείλει ξεκάθαρα τα μηνύματά του. Υπόψιν ότι ο ρόλος του Β.Βενιζέλου στη ΝΔ είναι ιδιαίτερος καθώς έχει στενές σχέσεις με όλα τα κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς που έχουν υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα 3 σημεία για το που θα εκδηλωθούν εσωκομματικές κόντρες μέχρι το Δεκέμβριο


Πέρα, όμως από το βραχνά των δύο πρώην συνεταίρων, Σαμαρά-Βενιζέλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει και τις εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή νέων οργάνων στη ΝΔ τον Δεκέμβριο. Τα ζητήματα είναι 3: Πρώτον: Ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος, καθώς το Μαξίμου θέλει να είναι ήσυχο ότι στο κόμμα έχει κάποιον δικό του. Η πατριωτική πτέρυγα έχει άλλες προθέσεις.
Δεύτερον: Τι θα γίνει με την Κεντρική Επιτροπή.
Συνήθως η Κ.Ε δείχνει την δύναμη των προεδρικών στελεχών, αλλά η ΝΔ έχει στελέχη και από τις άλλες φράξιες (Σαμαρά-Καραμανλή).
Τρίτον, αν θα συνεχιστεί το άνοιγμα της δεξιάς ατζέντας μέσα στο κόμμα και αν θα συνεχίσουν κάποιοι να λένε την άποψή τους ελεύθερα όπως π.χ Μπογδάνος-Κυρανάκης.
Σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του Γράμμου όπως η Μ.Αντωνίου και ο Ζ.Τζηκαλάγιας, αλλά και ο ίδιος ο Κ.Μπογδάνος ενώ άλλα στελέχη της ΝΔ στη Μακεδονία έχουν πάρει σαφή στροφή να καταδικάσουν τους ακροαριστερούς για τα περιστατικά της Σταυρούπολης.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα κλείσιμο ματιού προς τα άκρα, ότι η ΝΔ παρά τη στροφή Μητσοτάκη δεν ξεχνάει τις πατριωτικές της ρίζες.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης