Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόβλημα στην κυβέρνηση με ακύρωση διαγωνισμού για τα σχολικά γεύματα – Εκτεθειμένη η Δόμνα Μιχαηλίδου

Πρόβλημα στην κυβέρνηση με ακύρωση διαγωνισμού για τα σχολικά γεύματα – Εκτεθειμένη η Δόμνα Μιχαηλίδου

Χωρίς σχολικά γεύματα μένουν 200.000 και πλέον μαθητές

Σχετικά Άρθρα

Μέτωπο από το πουθενά ουσιαστικά πάει να ανοίξει για την κυβέρνηση στα σχολεία με τα σχολικά γεύματα. Ας το πάρουμε από την αρχή. Τα σχολικά γεύματα ξεκίνησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκαν με την κυβέρνηση ΝΔ, υπό την ευθύνη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο, πριν λίγο καιρό, αποφάνθηκε την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το 2021-2022 καθώς θεωρεί ότι ο διαγωνισμός ήταν κλειστός αλλά κυρίως «φωτογραφικός» καθώς αποκλείστηκαν μικρότερες εταιρίες για χάρη 5-6 συγκεκριμένων εταιριών, με συμβάσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Τα σχολικά γεύματα για τα νοικοκυριά είναι μία μεγάλη ανακούφιση

Όπως καταλαβαίνετε, το ουσιαστικό σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ψέγει την υφυπουργό ακυρώνοντας τους διαγωνισμούς που προχώρησε το γραφείο της. Το κρίσιμο είναι ότι 200.000 και πλέον μαθητές μένουν χωρίς σχολικά γεύματα, μία σημαντική βοήθεια στην οποία ωφελούνται πολλές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ιδίως μετά την περιπέτεια των νοικοκυριών με τον κορωνοιό που κάποιοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ή έχασαν την εργασία τους. Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι τα σχολικά γεύματα σε αυτή την περίοδο της ακρίβειας, του υψηλού κόστους διαβίωσης και της ενεργειακής κρίσης είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, αποτελούν μία ανακούφιση για όλα τα νοικοκυριά που έχουν μαθητές.

Το καρτέλ σίτισης των μαθητών σχετίζονται με το καρτέλ σίτισης των προσφύγων

Η απόφαση αυτή, επίσης αναδεικνύει και τα ζητήματα καρτέλ στις εταιρείες σίτισης. Κάτι ανάλογο είχαμε και παλαιότερα σε διαγωνισμούς στο Υπουργείο Μετανάστευσης για την σίτιση των μεταναστών και προσφύγων όπου δεν τηρήθηκαν οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού. Μάλιστα, λέγεται έντονα ότι οι εταιρείες που κέρδισαν τον διαγωνισμό στο Υπουργείο Μετανάστευσης σχετίζονται με τις εταιρείες που κέρδισαν τον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα.
Τώρα, όλο αυτό έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου. Πηγές μάς διαβεβαιώνουν ότι απασχόλησαν τους νομικούς του μεγάρου και η συνολική εικόνα που αποκόμισαν είναι ότι έχουν γίνει τρανταχτά λάθη στους διαγωνισμούς, με την πολιτική ευθύνη, βεβαίως, να βαραίνει την Δόμνα Μιχαηλίδου αποκλειστικά η οποία έχει μία ιδιότυπη ασυλία από το Μαξίμου. Ωστόσο, το πρόβλημα αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται βούκινο και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να οργανώνουν ερώτηση στη Βουλή καθώς πλέον μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που μένουν χωρίς σίτιση. Και το πρόβλημα, θα γίνει πρόβλημα της κυβέρνησης.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης