Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων – Δεν είναι καλά τα πράγματα

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων – Δεν είναι καλά τα πράγματα
Δεν θα χρειαστούν περιοριστικά μέτρα λόγω του εμβολιασμού του πληθυσμού είπε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία της για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία παραδέχθηκε πως τα πράγματα δεν είναι καλά.
«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων.
Και το αναρωτιόμαστε και το φοβόμαστε.
Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γκάγκα, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγα κρεβάτια για ασθενείς με covid στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, στη Βόρεια Μακεδονία και στη Θράκη.
«Οι ανάγκες μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο.
Είναι σημαντικό να το προλάβουμε» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία ερωτηθείσα για το αν τα μέτρα που αποφασίστηκαν, θα μπορούν να προλάβουν μια ενδεχόμενη επιδείνωση, είπε πως «για να προλάβουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί».
«Ό,τι μέτρα και να βάλουμε εάν ο καθένας από εμάς δεν προσέξει δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα» είπε η κα.Γκάγκα, η οποία ωστόσο τόνισε ότι δεν θα χρειαστούν περιοριστικά μέτρα καθώς και στις κοινότητες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, «έχουμε πάνω - κάτω ένα 50% εμβολιασμού».

Να προσέχουμε όλοι

«Καθημερινά η επιτήρηση και των νοσηλειών και των ΜΕΘ και των θανάτων δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτοί που χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε η κα.Γκάγκα, η οποία αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τις επαφές, να φοράμε μάσκα και να εμβολιαστούμε.
«Όχι μόνο να εμβολιαστούμε για πρώτη φορά.
Αλλά και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν την τρίτη δόση» επεσήμανε η κα.Γκάγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης