Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου: Δεν θα γίνω δεκανίκι κανενός – Ναι στα debate αλλά να γίνει ουσιαστική συζήτηση

Παπανδρέου: Δεν θα γίνω δεκανίκι κανενός – Ναι στα debate αλλά να γίνει ουσιαστική συζήτηση
Θα προτιμούσα για όνομα το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλω δημοκρατικές διαδικασίες είπε ο κ.Παπανδρέου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν προτίθεται να γίνει δεκανίκι κανενός διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τάσσεται υπέρ των debate των υποψηφίων για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει ουσιαστική συζήτηση.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Παπανδρέου είπε πως θα προτιμούσε για όνομα του κόμματος το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ωστόσο πως θέλει να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες.
«Είμαι υπέρ των debate, έχω κάνει πολλά στη ζωή μου, επειδή όμως έχω την εμπειρία και ξέρω τι χρειαζόμαστε ως κόμμα και ως Κίνημα, πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις.
Χρειάζεται ένα debate που δίνει και χρόνο και ουσία.
Πρέπει να γίνει με τους σωστούς όρους αν θέλουμε αυτή την παράταξη να την πάμε με την ουσία κι όχι με εντυπώσεις.
Επιμένω σε αυτό, έχω εμπειρία και θα έπρεπε να τη σεβαστούμε όλοι» υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών.

Θα προτιμούσα το ΠΑΣΟΚ

«Στην ψυχή του κόσμου, όπως και στη δικιά μου βεβαίως, ΠΑΣΟΚ είμαστε, έχουμε δώσει αγώνες.
Δεν είναι μόνο τα σύμβολα, δεν είναι μόνο το όνομα, είναι μια ολόκληρη πορεία.
Όταν λέει ο κόσμος «θέλω το ΠΑΣΟΚ», δεν εννοεί μόνο τον πράσινο ήλιο...», είπε ο κ.Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως αυτό «θα πρέπει να είναι ένα θέμα της Κεντρικής Επιτροπής».
«Προφανώς εγώ θεωρώ ότι τα σύμβολα αυτά μας ανήκουν, είναι δικά μας» τόνισε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος ερωτηθείς εάν θα προτιμούσε να λέγεται ΠΑΣΟΚ, με σύμβολο τον πράσινο ήλιο, απάντησε θετικά, τονίζοντας ότι «θέλω να υπάρχουν και δημοκρατικές διαδικασίες».
«Εμείς θέλουμε τον λαό οργανωμένο, συμμέτοχο και αυτόβουλο, αυτόνομο.
Η παραδοσιακή αριστερά έχει μια αντίληψη οργάνωσης του κόσμου, αλλά το βλέπει οργάνωση ελεγχόμενη από το κόμμα, γι' αυτό κι έχει μια αλλεργία για τα θέματα αποκέντρωσης και διαφάνειας.
Η ΝΔ δεν θέλει την οργανωμένη κοινωνία, θέλει την πελατειακή, να μπορεί να κάνει συναλλαγές» υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος σημείωσε πως δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις δημοσκοπήσεις.

Ναι σε συνεργασίες

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με άλλο κόμμα αν εκλεγεί, ο κ.Παπανδρέου είπε ότι στόχος του είναι το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να μην γίνει δεκανίκι κανενός.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «έχει μια κρίση ταυτότητας, αλλά δοκιμάστηκε».
Τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων συναινέσεις, αλλά «πάνω στα προβλήματα του ελληνικού λαού» και όχι με σκοπό «να πάρω ένα υπουργείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης