Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μπαχρέιν μαζί με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου ο Δένδιας – Σειρά συναντήσεων έως 22/11

Στο Μπαχρέιν μαζί με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου ο Δένδιας – Σειρά συναντήσεων έως 22/11
Ο Ν. Δένδιας θα έχει έως τη Δευτέρα 22/11 σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους του Μπαχρέιν

Στο Μπαχρέιν μεταβαίνει σήμερα, Σάββατο 20/11, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του S.Shoukry, σε συνέχεια της χθεσινής τετραμερούς συνάντησης στην Αθήνα.
Στο Μπαχρέιν θα συμμετάσχουν στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue».
«Οι υποδειγματικές σχέσεις Ελλάδας- Αιγύπτου και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο επίκεντρο» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας παραθέτοντας φωτογραφίες του, μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, μέσα από το αεροπλάνο.
dendias_11.JPG

Σειρά επαφών

Ο κ. Δένδιας θα έχει έως τη Δευτέρα 22/11 σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους του Μπαχρέιν.
Ειδικότερα, το Σάββατο 20/11στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» , ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein και στη συνέχεια με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Eyal Hulata.
Την Κυριακή 21/11 ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν, Masrour Barzani και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του, Ayman Safadi, ενώ θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».
Τη Δευτέρα 22/11 προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Abdullatif bin Rashid Alzayani και στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και η συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης