Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ - Το βιογραφικό του

Μιχάλης Κατρίνης: Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ - Το βιογραφικό του
Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι ο νέος επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.
Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου.
Εξελέγη βουλευτής στον νομό Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, ενώ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς στον νομό Ηλείας.
Στην πρώτη του θητεία εντός Βουλής εκλέχθηκε Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, ενώ στην δεύτερη μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.
Παράλληλα, ορίζεται μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου αναλαμβάνει επικεφαλής –για την Ελλάδα– της εκστρατείας «1 στα 5», εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον Ιουνίου του 2019 εξελέγη και πάλι βουλευτής του νομού Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ και ορίζεται μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της διαδικασίας συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP).
Εκπαίδευση και κοινωνικές δραστηριότητες
Ο κ. Κατρίνης αποφοίτησε το 2000 από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιολογία του Στόματος, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Είναι, επίσης, υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Τον Απρίλιο του 2014 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας του αυξήθηκε ο αριθμός των θεραπευόμενων και των ωφελούμενων, ενώ μειώθηκε η λίστα αναμονής στην Αττική και δημιουργήθηκαν νέες μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης