Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα: Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού - Προφανώς στις ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση

Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα: Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού - Προφανώς στις ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κριτική από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα
Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα συμπεράσματα της μελέτης Τσιόδρα αλλά και να αποκλείσει οποιαδήποτε ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι αφερνός ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση της εν λόγω μελέτης και αφετέρου έκανε λόγο για «γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνητότητα όταν το σύστημα υγείας δέχεται πίεση».
Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού μέχρι τη δημοσιοποίησή της, ούτε κάποιου άλλου συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η μελέτη επαναλαμβάνει στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όταν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες έχει γίνει μία συγκλονιστική προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΣΥ με υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ.
Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά τους σε ΜΕΘ» τόνισε για να προσθέσει: «προφανώς στις ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση».

«Στενός συνεργάτης» ο Τσιόδρας

Με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Οικονόμου ανέφερε κατά την έναρξη του briefing ότι η μελέτη Τσιόδρα για τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τη δημοσιοποίησή της, ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε αν ο κ. Τσιόδρας εξακολουθεί να είναι σύμβουλός του πρωθυπουργού από τη στιγμή του του είχε αποκρύψει στοιχεία μιας έρευνας.
Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο κ. Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σε ότι αφορά τους επιστήμονες, προσθέτοντας με αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση ούτε μια στιγμή δεν είχε υπονομεύσει τον κ. Τσιόδρα, σε αντίθεση με άλλους που αμφισβήτησαν το επιστημονικό κύρος και την αξιοπιστία του.

Βέλη σε Τσίπρα

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κριτική από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα».
Εκμεταλλεύεται, πρόσθεσε, «το φόβο των ανθρώπων για την πανδημία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης