Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Σκυλακάκης: Το 2022 η Ελλάδα θα σηκωθεί πάλι όρθια με επενδύσεις και εξαγωγές – Απαντήσεις σε Βρούτση, Γιαννακοπούλου, Τσακαλώτο

Βουλή - Σκυλακάκης: Το 2022 η Ελλάδα θα σηκωθεί πάλι όρθια με επενδύσεις και εξαγωγές – Απαντήσεις σε Βρούτση, Γιαννακοπούλου, Τσακαλώτο
«Έχουμε ακόμα φουρτούνες μπροστά μας αλλά βλέπω και το λιμάνι στον ορίζοντα», ανέφερε ο Θ. Σκυλακάκης
Σχετικά Άρθρα

Την αισιοδοξία του ότι το 2022 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα «θα σηκωθεί πάλι όρθια με επενδύσεις και εξαγωγές», εξέφρασε από τη βήμα της Βουλής, στη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος απάντησε στις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.
«Έχουμε ακόμα φουρτούνες μπροστά μας αλλά βλέπω και το λιμάνι στον ορίζοντα», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Βρούτση, τόνισε ότι φέτος έχουμε πολύ ακριβό φυσικό στην Ευρώπη και αυτό είναι που κυρίως μας απασχολεί, «διότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις που έχει στα νοικοκυριά, στο βαθμό που μπορούμε».
Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ανέφερε ότι δεν εμπεριέχεται κάποια αύξηση φορολογικών συντελεστών στην αύξηση των εσόδων, αλλά «αντίθετα, θα ισχύσουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών, όπως για το ΦΠΑ το πρώτο εξάμηνο για μια σειρά κατηγορίες».
Για το κοινωνικό κράτος, σημείωσε ότι για πρώτη φορά καταγράφεται το σχετικό ποσό στις σελίδες του προϋπολογισμού και ανέρχεται σε 57 δισ. ευρώ.

Να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών

Ο κ. Σκυλακάκης ζήτησε από όλες οι πτέρυγες της Βουλής «να ασχοληθούν με το πώς οι κοινωνικές δαπάνες θα πιάνουν περισσότερο τόπο.
«Για παράδειγμα δίνουμε πολλά χρήματα με εισοδηματικά κριτήρια, και ξέρουμε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων, μάς δηλώνουν πολύ λιγότερα εισοδήματα από αυτά που έχουν. Συνεπώς, μπαίνουν στα εισοδηματικά κριτήρια, παίρνουν χρήματα από το κοινωνικό κράτος, ενώ στην πράξη, αυτό συμβαίνει επειδή κάνουν φοροδιαφυγή», σημείωσε.
Κατά τον ίδιο, «τέτοια θέματα θα έπρεπε να μας απασχολούν, για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών, για να έχουν οι άνθρωποι περισσότερο αποτέλεσμα για τους φόρους που δίνουν».
Τέλος, σχολιάζοντας τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευ. Τσακαλώτου, στις συμμαχίες τις Αριστεράς, μνημόνευσε τη φράση του Λένιν ότι στις συμμαχίες υπάρχει πάντα κάποιος που κάνει το άλογο και κάποιος τον καβαλάρη.
«Όταν είχε δυνατότητα να κάνει συμμαχίες τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2015, επέλεξε τον κ. Καμμένο και όχι την Αριστερά. Αυτή ήταν μια στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που φοβάμαι ότι θα την πληρώνει στα επόμενα χρόνια», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης