Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο 2 τμήματα σε σχολεία – Σε ποιους άνω των 60 ετών δεν θα επιβληθεί πρόστιμο

Οικονόμου: Μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο 2 τμήματα σε σχολεία –  Σε ποιους άνω των 60 ετών δεν θα επιβληθεί πρόστιμο
Δεν θα βεβαιωθεί πρόστιμο στα άτομα άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό, ανέφερε ο Γ. Οικονόμου

Η μετάλλαξη Omicron επικρατεί στη χώρα, ωστόσο το σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι σε πίεση και γι΄ αυτό αποφασίστηκε η επέκταση των μέτρων για μία εβδομάδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας ότι άνοιξαν με τα αυστηρά πρωτόκολλα που είχαν σχεδιαστεί και πήγε καλά.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι προϋποθέσεις που λειτουργούν τα σχολεία είναι με βάση αυτά που λέει η επιτροπή των ειδικών, εξηγώντας ότι το «50+1» για να κλείσει ένα τμήμα δεν είναι μόνο του, αλλά συνοδεύεται με αυξημένο testing σε μαθητές και καθηγητές.
Υπογράμμισε ότι τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον είναι πιο προστατευμένα και πρόσθεσε ότι μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο 2 τμήματα σε σχολεία.
Περαιτέρω, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε.

Εξαιρέσεις από το πρόστιμο των 100 ευρώ

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην επιβληθεί το πρόστιμο σε ηλικιωμένα ΑμΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Επίσης, δεν θα βεβαιωθεί πρόστιμο στα άτομα άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό.

Για πανεπιστήμια

Σχετικά με τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια που η ΝΔ είναι κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα που διαταράσσουν την λειτουργία των Πανεπιστημίων», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης