Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιτελικό κράτος και κυβέρνηση απέτυχαν στην διαχείριση – Ο Ελλάκτωρ έβαλε ταφόπλακα στην διεκδίκηση της Αττικής Οδού

Επιτελικό κράτος και κυβέρνηση απέτυχαν στην διαχείριση – Ο Ελλάκτωρ έβαλε ταφόπλακα στην διεκδίκηση της Αττικής Οδού
Τρεις μεγάλες καταστροφές και μια πανδημία… απέδειξαν ότι κυβέρνηση και επιτελικό κράτος είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις.
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία… ότι την ώρα της μάχης με τα ακραία καιρικά φαινόμενα… πρέπει οι πολίτες και κράτος να είναι ενωμένοι…
Αυτό είναι σωστό, αλλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδίωξε να διαιρέσει τους έλληνες σε εμβολιασμένους και συμμορφωμένους και ανεμβολίαστους ψεκασμένους.
Έχοντας δημιουργήσει με τις λανθασμένες πολιτικές του ρήγμα, η κοινωνία δεν δίνει ψήφο ανοχής, αντιθέτως επικρίνει σφόδρα την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κακοκαιρία και αποδοκιμάζει με τον χειρότερο τρόπο το επιτελικό κράτος που απέτυχε παταγωδώς….

Εδώ υφίσταται ένα ζήτημα, λειτουργίας του κράτους και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί ότι το κράτος θα στελεχωθεί από τους αρίστους.
Η κατάρρευση του επιτελικού κράτους στην κακοκαιρία Μήδεια, η κατάρρευση του επιτελικού κράτους στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και η κατάρρευση του επιτελικού κράτους στην κακοκαιρία Ελπίς… όπου αποκλείστηκαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική οδό… και εκατοντάδες δρόμοι έκλεισαν από πτώσεις κορμών δέντρων… δεν αποτελούν συμπτώσεις…
Τα επαναλαμβανόμενα δραματικά λάθη του επιτελικού κράτους έρχεται να αποδείξει ότι το κράτος είναι ανίκανο, ανήμπορο, ακρωτηριασμένο δεν μπορεί να επιτελέσει τον κοινωνικό του σκοπό.
Από την άλλη η κυβέρνηση που δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές και χαράσσει πολιτική αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων για 3η φορά… οπότε η αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί 3 μεγάλες κρίσεις αποδεικνύει ότι δεν είναι κυβέρνηση αρίστων.
Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί την πανδημία… φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό.
Κάτι δεν πάει καλά και εγείρονται σοβαρά ζητήματα.

Τρεις μεγάλες καταστροφές και μια πανδημία… απέδειξαν ότι κυβέρνηση και επιτελικό κράτος είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις.
Ο Μητσοτάκης επιλέγει κατά την άποψη μας την χειρότερη λύση για να διαφύγει της οργής της κοινωνίας και να μετριάσει το πολιτικό κόστος.
Μοιράζει αθρόα χρήματα.
Ο παραλογισμός μοιράζω χρήματα για να κατευνάσω την κοινωνία και την ίδια στιγμή 400.000 άνθρωποι πληρώνουν τα 100 ευρώ επειδή δεν εμβολιάστηκαν – οι άνω των 60 ετών – είναι υποκριτικό, δυστοπικό και ανήθικό.
Ο παραλογισμός μοιράζω χρήματα… για να μετριάσω τις αντιδράσεις δεν είναι εθνική πολιτική, είναι διαχείριση της κρίσης κατόπιν εορτής. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ απέτυχε ακόμη μια φορά 

Στην περίπτωση της κακοκαιρίας Μήδεια, οι διακοπές ρεύματος αποδόθηκαν στις πτώσεις κορμών δένδρων.
Ο ΔΕΔΔΗΕ που ευθύνεται για την διαχείριση του δικτύου είχε αναφέρει ότι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα κοπής δένδρων ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Σε εκατοντάδες δρόμους οι κορμοί δέντρων κατέστρεψαν αυτοκίνητα και πάνω από 40 ώρες έμειναν κλειστοί… καθώς κανείς δεν εμφανίστηκε…
Το πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ έμεινε στα χαρτιά, οι κορμοί δέντρων αποτέλεσαν ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς ήταν η αιτία για να κλείσουν δρόμοι, να μην υπάρχει δημοτική ηλεκτροδότηση και να υποστούν πολλές υλικές ζημίες τα αυτοκίνητα. 

Ο Ελλάκτωρ έβαλε ταφόπλακα στην διεκδίκηση της Αττικής Οδού 

Ως γνωστό έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό με ημερομηνία καταβολής μη δεσμευτικών προσφορών 20 Απριλίου 2022.
Μετά το φιάσκο, όπου χιλιάδες αυτοκίνητα έμειναν εγκλωβισμένα στην Αττική οδό ο διευθύνων σύμβουλος παραιτήθηκε αλλά ακέραιη φέρει την ευθύνη ο Ελλάκτωρ στον οποίο κατ΄ ουσία ανήκει η Αττική Οδός.
Μετά από αυτή την φαύλη και δραματική εξέλιξη είναι ξεκάθαρο ότι ο Ελλάκτωρ έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια του να διεκδικήσει την Αττική Οδό…
Εδώ το ερώτημα είναι… θα διεκδικούσε ο Ελλάκτωρ την Αττική Οδό;
Η ουσία πάντως είναι ότι μετά την παταγώδη αποτυχία της Αττικής Οδού στην διαχείριση της κακοκαιρίας… ο Ελλάκτωρ αποκλείστηκε επί της ουσίας από την διαγωνιστική διαδικασία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης