Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η πρόταση δυσπιστίας ακούει την απαίτηση της κοινωνίας - Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα

Ηλιόπουλος: Η πρόταση δυσπιστίας ακούει την απαίτηση της κοινωνίας - Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να απολογηθεί για την ακρίβεια και την πανδημία

Σχετικά Άρθρα
«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα. Πρέπει να φύγει τώρα για να αυξηθεί ο βασικός μισθός, πρέπει να φύγει γιατί δεν παλεύει για την ακρίβεια, πρέπει να φύγει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Και πρέπει να φύγει και για λόγους Δημοκρατίας», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι η πρόταση μομφής είναι ένα εργαλείο Δημοκρατίας και πως «τρεις μέρες η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα κληθούν να απολογηθούν και για την ακρίβεια και για την πανδημία, για τον δήθεν τελευταίο μήνα της πανδημίας τη στιγμή που μέσα στον Γενάρη έχουμε 2.293 απώλειες».
Επίσης, σε σχέση με την πρόταση μομφής σημείωσε ότι «οι κινήσεις στη Βουλή δεν περιορίζονται στη στενή αριθμητική, αλλά συνομιλούν με το λαϊκό αίσθημα και την απαίτηση της κοινωνίας, που αυτήν τη στιγμή είναι ότι πρέπει να πάνε αλλιώς τα πράγματα». Υποστήριξε ότι οι βουλευτές της ΝΔ «θα δυσκολευτούν πολύ να υποστηρίξουν τα πεπραγμένα των υπουργών τους όπως στις μεταφορές, τις κινήσεις του κ. Στυλιανίδη, τις επιλογές του κ. Σκρέκα στη ΔΕΗ με τα μπόνους του 50% στα golden boys, όταν χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα». Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε πρόταση μομφής «απλά για μια φυσική καταστροφή, όταν το καλοκαίρι με 2 μποφόρ και άπνοια κάηκε η χώρα δεν το κάναμε», τονίζοντας πως «αυτήν τη φορά, όμως, βλέπουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο». «Μπροστά σε κάθε καταστροφή η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτοσυγχαίρεται ενώ ο κρατικός μηχανισμός καταρρέει», επεσήμανε και σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «δεν δίστασε μέσα στο υπουργικό να δηλώσει ότι του φταίνε οι μετεωρολόγοι για την αδυναμία τους να προστατέψουν την κοινωνία από τον χιονιά, ενώ η ΕΜΥ με τον πιο επίσημο τρόπο είχε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει τώρα γιατί σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών είμαστε δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, γιατί είμαστε η μοναδική χώρα με βασικό μισθό κατώτερο του 2010, γιατί είμαστε στις χειρότερες θέσεις στην τιμή του ρεύματος. Αλλά πρέπει να φύγει, επιπλέον, γιατί η θεσμική παρακμή της δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία». Ως προς το τελευταίο ανέφερε ότι «δεν μπορεί ο κ. Γεραπετρίτης, το νούμερο δύο της κυβέρνησης, να συνομιλεί και να εκβιάζεται από έναν υπόδικο, που σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Βρούτση είχε "μπουκάρει" με μπράβους στο γραφείο του».
Σχετικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι «υπάρχει μια λογική αντίφαση, δεν γίνεται να λες ότι θες να φύγει η κυβέρνηση αλλά όχι εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης