Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Λιβανός: Άσφαιρη τουφεκιά η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας δέχεται τριπλή πίεση

Βουλή - Λιβανός: Άσφαιρη τουφεκιά η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας δέχεται  τριπλή πίεση

Ο Σπ. Λιβανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θρέφεται από την άρνηση και την ταραχή και ότι μόνος του στόχος είναι η ανακατάληψη της εξουσίας

Προσπάθεια να ξεφύγει από την τριπλή πίεση που δέχεται ο κ. Τσίπρας και η οποία, τελικά θα τον οδηγήσει σε μονοψήφια ποσοστά, είναι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας , τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, στην ομιλία του επί της συζήτησης που γίνεται στη Βουλή.
Για την τριπλή αυτή πίεση ο κ. Λιβανός την περιέγραψε ως εξής: «πρώτον, σύρεται σε αλλεπάλληλες ήττες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και χάνει με double score στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.
Δεύτερον, δέχεται εσωκομματικά πυρά για την αποκαθήλωση των παραδόσεων του ιερατείου της Αριστεράς.
Τρίτον, η ευρύτερη πολιτική πραγματικότητα, που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κολλήσει και πλέον μόνος του στόχος είναι να καταφέρει να υπερισχύσει του ΠΑΣΟΚ και του νέου αρχηγού του κ. Ανδρουλάκη».
Ακόμη, ο κ. Λιβανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θρέφεται από την άρνηση και την ταραχή και ότι μόνος του στόχος είναι η ανακατάληψη της εξουσίας, η άλωση του κράτους και οι «αρμοί της εξουσίας» που εκφράζονται με τις απειλές ότι τη δεύτερη φορά Αριστεράς θα είναι αλλιώς.
Και από την άλλη, τόνισε ο κ. Λιβανός, υπάρχει «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που προσπαθεί, δίνει μάχες, κάποιες τις χάνει, αλλά αγωνίζεται και όταν κάτι πάει στραβά ξέρει να ζητάει και συγγνώμη… Βλέπει μια κυβέρνηση που επί 2,5 χρόνια παράγει έργο. Ανατάσσει τη χώρα, που εσείς γκρεμίσατε. Μειώνει φόρους, που εσείς εκτοξεύατε. Προσελκύει επενδύσεις, που εσείς διώχνατε. Προστατεύει τα εθνικά σύνορα, όπως έπραξε στον Έβρο, όταν εσείς δηλώνατε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Περιορίζει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, Που εσείς αποκαλούσατε καλοδεχούμενους λιαζόμενους».

Η κυβέρνηση κατέβαλε στους αγρότες το 2021 σχεδόν 1 δισ. ευρώ

Αναφερόμενος στα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση κατέβαλε το 2021 ποσό που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές και την πανδημία.
Προχωρώντας σε μια σύγκριση πεπραγμένων της κυβέρνησης της ΝΔ με τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε τα εξής:
«Εμείς, η κυβέρνηση της ΝΔ, κρατήσαμε όρθιο τον ΕΛΓΑ, που εσείς μας παραδώσατε στο χείλος του γκρεμού! Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε τον ΕΛΓΑ, δίνοντας του τα ταμειακά διαθέσιμα που τον κράτησαν όρθιο. Όχι ο κ. Τσίπρας. Μόνο πέρυσι ο νοικοκυρεμένος ΕΛΓΑ κατέβαλε 300 εκατομμύρια για αποζημιώσεις άμεσα και αποτελεσματικά μέσα σε λίγους μήνες. Όταν εσείς πληρώνατε σε 3 και 4 χρόνια τις αποζημιώσεις και ταλαιπωρούσατε τους αγρότες μας. Ήσασταν εσείς που όταν φύγατε το 2019 δεν είχατε πληρώσει καν τις ζημιές του 2017 που εμείς εξοφλήσαμε τώρα τον Δεκέμβριο.
Είμαστε η Κυβέρνηση που νομοθέτησε ξανά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, την επιδότηση στο 50% του αγροτικού τιμολογίου. Εδώ είμαστε και θα στηρίξουμε και περεταίρω.
Εσείς είστε η Κυβέρνηση που κατήργησε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που διέλυσε την ΔΕΗ, συσσωρεύοντας χρέη.
Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που έκανε το 2021 ρεκόρ στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΕπΑλθ.
Εμείς πληρώσαμε φέτος 740 εκατομμύρια από το ΠΑΑ, με 94% νέες εντάξεις, εν μέσω covid, όταν εσείς τη καλύτερη χρονιά σας καταφέρατε ένα πενιχρό 47,07%.
Είμαστε εμείς που τρέξαμε το ΕΠΑΛΘ, πληρώνοντας €158.535.660, με €85.570.411 νέες εντάξεις μόνο το 2021, όταν η δική σας κυβέρνηση κόντεψε να ρίξει το πρόγραμμα στα βράχια με τη μηδενική απορρόφηση κονδυλίων.
Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που υλοποιεί τα μεγαλύτερα έργα υποδομών από τη δεκαετία του 1950 με το Ύδωρ 2.0 , με 22 έργα ΣΔΙΤ ύψους 4,6 δις.
Όταν εσείς κατά-ιδρωμένοι και για τα μάτια των αγροτών εντάξατε στο ΠΑΑ έργα 300 εκ. € μόλις 1 εβδομάδα πριν τις εκλογές που χάσατε...
Είμαστε η κυβέρνηση που έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο, προβαίνοντας σε ελέγχους για τη διαφύλαξη των προϊόντων μας προς όφελος των παραγωγών.
Ενεργοποιήσαμε τις επιτροπές του Υπουργείου, ανοίγοντας φακέλους που επί ημερών σας παρέμεναν στα συρτάρια.
Επιβάλλαμε δεκάδες πρόστιμα, όταν εσείς δεν είχατε επιβάλλει ούτε ένα!! Πρόστιμα 250.000 ευρώ και 160.000 ευρώ όταν εσείς δεν επιβάλλατε ούτε ένα ευρώ!! Το αποτέλεσμα απτό. Το πρόβειο γάλα από το €0,80 πήγε στο €1,30. Ο παραγωγός κερδίζει και αρχίζει να νιώθει ασφάλεια βλέποντας ότι το κράτος ελέγχει και αποδίδει δικαιοσύνη.
Είμαστε εμείς η Κυβέρνηση που επενδύει στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση, με την ίδρυση 6 ΔΙΕΚ, με το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών που διπλασιάσαμε το ποσό ενίσχυσης για το νεοεισερχόμενο, με το πρόγραμμα των γεωργικών συμβουλών, με καταρτίσεις αγροτών σε όλη τη χώρα.
Ενώ εσείς ήσασταν η παράταξη που επί 4ετία αδιαφόρησε για όλα, που δεν προκήρυξε ποτέ τους γεωργικούς συμβούλους και πήγε να πετάξει 80 εκ. € στη θάλασσα.
Είμαστε η Κυβέρνηση που για πρώτη φορά δημιούργησε θετικό ισοζύγιο για τα αγροτικά μας προϊόντα, επί δύο συναπτά έτη, το 2020 και το 2021, όταν εσείς δεν είχατε καν στρατηγική αύξησης των πωλήσεων για τα προϊόντα μας.
Είμαστε εμείς η Κυβέρνηση που πέτυχε την μεγάλη επιτυχία της νέας ΚΑΠ, από όπου διατηρήσαμε τα 19,6 δις της προηγούμενης περιόδου, όταν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι χάνουν το 15% των χρημάτων που έπαιρναν.
Ενώ εσείς ήσασταν η Κυβέρνηση των ζουρνάδων, του go back, των ονείρων του κ. Βαρουφάκη και της άστατης ευρωπαϊκής πολιτικής. Η Κυβέρνηση που ρίσκαρε, που έπαιξε στα ζάρια τις τύχες της χώρας, που αποδέχθηκε σαν εναλλακτική το να χάσουμε τους πολύτιμους Ευρωπαϊκούς πόρους».
Κλείνοντας ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε άσφαιρη τουφεκιά την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «έχετε, όμως, ειλικρινά την κατανόηση μας για την αγωνία σας να παραμείνετε αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι τις εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης