Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας - Η χώρα χρειάζεται όραμα και όχι διαχειριστές αποτυχιών

Ανδρουλάκης: Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας - Η χώρα χρειάζεται όραμα και όχι διαχειριστές αποτυχιών

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε θύμιζε ο κρατικός μηχανισμός», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης- Τι είπε περί εκλογών

«Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ που οι επιλογές της καθιστούν την κοινωνία μας, μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Η χώρα μας χρειάζεται όραμα και όχι διαχειριστές μικρών και μεγάλων αποτυχιών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε μια μισή συγγνώμη σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα», αλλά και πως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φάσκουν και αντιφάσκουν, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «εμάς δεν μας αρέσει ούτε το χτες του κ. Τσίπρα ούτε το σήμερα του κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε να είμαστε το αύριο!».
Όπως είπε, «σελίδα για τον τόπο μπορεί να γυρίσει μόνο μια Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, με γνώμονα την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη».
«Ούτε εμείς ούτε καμία δύναμη της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επιβάλει τις εκλογές. Τις εκλογές θα τις επιβάλει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, που κάθε μέρα που περνά αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από αυτή την κυβέρνηση», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα.
«Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη και άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών», πρόσθεσε.

Το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε

Ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως στην πρόσφατη κακοκαιρία φάνηκε η ανεπάρκεια της κυβέρνησης.
«Το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε. Όπως πέρσι με τη Μήδεια και το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Λάθος που επαναλαμβάνεται παύει να είναι λάθος», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «απόψε αυτοσχεδιάζουμε θύμιζε ο κρατικός μηχανισμός».
Κατά τον ίδιο, το σοβαρό πρόβλημα συντονισμού παραμένει, τόσο ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία όσο και ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης: δήμοι – περιφέρειες – κεντρικό κράτος.
«Για εμάς, χρειάζεται μια μακρόπνοη και μελετημένη διοικητική μεταρρύθμιση. Ιδιαίτερα στις συνθήκες που διαμορφώνονται στη νέα εποχή, όπου το κράτος διαθέτει πιο αναβαθμισμένο ρόλο τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο και στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την κλιματική κρίση», είπε χαρακτηριστικά.
«Για εμάς, η ασφάλεια του πολίτη περιλαμβάνει όλο το εύρος της ζωής του. Ασφάλεια και προστασία σημαίνει ανθεκτικότητα στις κρίσεις, αποτελεσματικοί θεσμοί, ισχυρό κοινωνικό κράτος, δίκαιη και πράσινη ανάπτυξη, αξιοπρεπής εργασία, ευκαιρίες για όλους», πρόσθεσε.
«Δεν μπορεί η πρόωρη έλευση του χιονιού να θεωρείται επαρκής δικαιολογία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα εργαλεία που μας δίνει η Ευρώπη», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «δυστυχώς, η πολιτική προστασία στην Ελλάδα, έχει μείνει πίσω και βασίζεται ακόμα στις δομές που δημιουργήθηκαν 20 χρόνια πριν».
Περαιτέρω, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, είναι ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ η κυβέρνηση με την οικονομική της πολιτική εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι ανισότητες εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.
«Θα πρέπει ακόμη να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, από τις συνέπειες της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, που οξύνουν ακόμη περισσότερο τις ανισότητες και αυξάνουν τα ποσοστά ενεργειακής φτώχειας», σημείωσε, ενώ «είναι απολύτως αναγκαίες οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις και τα στοχευμένα μέτρα ανακούφισης, όπως το επίδομα θέρμανσης και η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και στην ενέργεια. Η κυβέρνηση όμως επέλεξε τις οριζόντιες παροχές».

Κοκορομαχία δύο πρωθυπουργών που έχουν αποτύχει παταγωδώς

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα, αναφέροντας ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη κοκορομαχία τους.
«Είναι αντιαισθητικό το θέαμα της κοκορομαχίας δύο πρωθυπουργών που έχουν αποτύχει παταγωδώς, όποια κρίση κλήθηκαν να διαχειριστούν», είπε χαρακτηριστικά και τους κατηγόρησε ότι επιδιώκουν να συνεχιστεί το δικομματικό παιχνίδι της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.
«Ο ανταγωνισμός όμως μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ποιος από τους δύο ήταν λιγότερο καταστροφικός, έχει κουράσει τον ελληνικό λαό» και «ο κ. Τσίπρας ψάχνοντας σωσίβιο για τον εαυτό του, προσφέρει σωσίβιο και για τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες δείχνουν ότι αργά αλλά σταθερά ο άξονας του πολιτικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε το 2012, αρχίζει να μετατοπίζεται προς όφελος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
Τέλος, χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική πρακτική και παλαικοκομματικό παιχνίδι τη χθεσινή απόφαση του προέδρου της Βουλής να μην συνεδριάσει η Κ.Ο του κόμματος καθώς εξελίσσεται η συζήτηση με αποτέλεσμα να γίνει σήμερα, λέγοντας πως «αυτές οι ενέργειες συσπειρώνουν το κόσμο της Δημοκρατικής παράταξης».
«Η Δημοκρατική Παράταξη γίνεται ξανά πρωταγωνιστής. Όλο και περισσότεροι Έλληνες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη νέα μας προσπάθεια», τόνισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης