Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καυτό παρασκήνιο για την αποπομπή Λιβανού, την αξιοποίηση Μπεκατώρου μέσω Αυγενάκη και η νέα Πολιτική Προστασία

Καυτό παρασκήνιο για την αποπομπή Λιβανού, την αξιοποίηση Μπεκατώρου μέσω Αυγενάκη και η νέα Πολιτική Προστασία
Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν ανάμεσα στο διάστημα Μαρτίου - Απριλίου 2022 και μέχρι τότε ο Πρωθυπουργός θα έρθει σε επαφή με πολλούς κοινοβουλευτικούς
Σχετικά Άρθρα

Καλά πληροφορημένες πηγές στην κυβέρνηση μου τόνιζαν τις παρασκηνιακές εργασίες που συνέβησαν τις ώρες μετά την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πιο σοβαρός λόγος που απέπεμψαν τον Λιβανό από το Αγροτικής Ανάπτυξης

Όπως έλεγαν, ένας σοβαρός λόγος για την αλλαγή κλίματος του Μαξίμου απέναντι του ήταν η σκληρή τακτική που εφάρμοσε απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους και ειδικότερα σε αγρότες στην Κρήτη, όπου είχε συναντήσεις μαζί του.
Κάποιοι πήραν τηλέφωνο το γραφείο Μητσοτάκη και έκαναν παράπονα.
Αυτό θορύβησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος λόγω εντοπιότητας έχει καλές σχέσεις με τους ντόπιους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Η μη αντίδρασή του σε αυτά που είχε αναφέρει ο Πέτρος Δούκας, ήταν απλά η αφορμή αφού υπήρχε το έδαφος για την αλλαγή του.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το Μαξίμου προκειμένου να κλείσει το ρήγμα με τους Κρήτες, θέλησε να ενεργοποιήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Η πρώτη σκέψη ήταν να πάει εκείνος ως νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ως ένας άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαξίμου αλλά και που θα μπορούσε να ηρεμήσει τους ντόπιους αγρότες. Ο Λ. Αυγενάκης, ως γραμματέας όταν η ΝΔ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις με τους αγρότες σε όλες τις κρίσιμες περιοχές.

Ο Αυγενάκης επέμεινε να φέρει αυτός το νομοσχέδιο για την οπαδική βία


Ωστόσο, όπως μάθαμε, εν τέλει ο ίδιος θέλησε και επέμεινε να παραμείνει στο Υπουργείο Αθλητισμού προκειμένου να φέρει εις πέρας και το αθλητικό νομοσχέδιο για την οπαδική βία, το οποίο αναμένεται από εβδομάδα σε εβδομάδα να έρθει στις αρμόδιες επιτροπές στην Βουλή.
Ήταν τόσο προχωρημένη η σκέψη του Μαξίμου για την ενεργοποίηση του Αυγενάκη στο πόστο της γεωργίας που είχαν ήδη βρει και αντικαταστάτη του.

Η αξιοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου


Σύμφωνα με το παρασκήνιο, το πρόσωπο που θα τον αντικαταστούσε ήταν η Σοφία Μπεκατώρου, μία επιλογή με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα αφού υπήρξε θύμα βιασμού και εξαιτίας της άρχισε και στην Ελλάδα το κίνημα #metoo.
Ωστόσο, η επιμονή Αυγενάκη να τελειώσει αυτός το επερχόμενο αθλητικό νομοσχέδιο έβαλε πάγο στο σενάριο αλλά δεν έχει αποκλειστεί η αξιοποίησή της σε μελλοντικό χρόνο.
Εάν δεν δεχόταν η γνωστή Ολυμπιονίκης, το Μέγαρο Μαξίμου είχε πολιτικές εφεδρείες για την θέση αυτή, όπως είπαν π.χ τον Βασίλη Οικονόμου κ.α.
Εφόσον δεν μετακινήθηκε ο Λ. Αυγενάκης, προτιμήθηκε η περίπτωση Γεωργαντά που είναι και από το Κιλκίς, αγροτική περιοχή οι αγρότες της οποίας είχαν βγει ήδη στους δρόμους για να παραπονεθούν για τις τιμές των αγροτοεφοδίων…

Οι σκέψεις για αλλαγές στην Πολιτική Προστασία και η συνάντηση με Χαρδαλιά


Όπως φαίνεται, όλα θα ξεκαθαρίσουν –και σε άλλα υπουργεία- όταν θα πάρει τις αποφάσεις του ο Πρωθυπουργός σχετικά με τις αλλαγές που θέλει να κάνει.
Άλλη μία περίπτωση για την οποία τα επιτελικά στελέχη μιλούν συχνά, είναι η ενίσχυση και οι αλλαγές στην Πολιτική Προστασία. Υπάρχει μία σκέψη να περάσει το επιχειρησιακό κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Άμυνας κάτω από τον Νίκο Χαρδαλιά. Το σενάριο συζητήθηκε και στην συνάντηση Χαρδαλιά-Μητσοτάκη πριν μέρες.
Άλλωστε, όπως λένε, ο στρατός «καθάρισε» και πάλι στην πρόσφατη κακοκαιρία Ελπίς, και όχι μόνο.
Και αυτό διότι, ο Χρίστος Στυλιανίδης έχει αποδείξει ότι επιχειρησιακά πάσχει αλλά έχει μεγάλη τεχνογνωσία στην εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων.
Προφανώς, ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να τον «αδειάσει» αλλά είναι γεγονός ότι στο Mέγαρο δεν υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν ανάμεσα στο διάστημα Μαρτίου- Απριλίου και μέχρι τότε ο Πρωθυπουργός θα έρθει σε επαφή με πολλούς κοινοβουλευτικούς.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης